NEUGODNE ZIMSKE RAZMERE ZAVIRAJO DELO NA CESTI

Petek, 22. januar 2021

 Kot so sporočili iz Občine Ajdovščina, bi se morala obnova ceste na Predmejo zaključiti v začetku februarja. Zaradi neugodnih vremenskih razmer pa so bili izvajalci primorani dela večkrat prekiniti.
Alpinističen način nameščanja mrež in sanacije predorov namreč zahteva veliko mero previdnosti, saj je teren zelo strm in mestoma nedostopen in zato tudi nevaren. Izvajalci del se trudijo, da bi projekt zaključili v začetku februarja 2021, a le če bodo vremenske razmere v naslednjih dneh to omogočale. Lovilno podajne ograje so v celoti nameščene, zaključuje se tudi nameščanje  visoko nateznih mrež ter zaščita skalnega bloka nad tretjim, zadnjim predorom. V naslednjem tednu se načrtuje še sanacija prvega predora ter dokončanje drugega, s tem bi bila dela v predorih v večini zaključena. Sledila bodo še manjša zaključna dela.

Izvajalci del, pa tudi Občina Ajdovščina pričakujejo, da bodo dela zaključena še v februarju, če bo vreme dopuščalo. Med delavniki velja popolna zapora ceste, medtem ko je med vikendi promet sproščen. Vsekakor je pred uporabo ceste priporočljivo spremljati informacije Prometno-informacijskega centra o stanju zapore ceste , še priporočajo na Občini Ajdovščina.


Foto: M. Barišič


Ivan Seljak, po Občini AjdovščinaKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
26.02.2021
3°C / 22°C
sobota
27.02.2021
3°C / 21°C
nedelja
28.02.2021
4°C / 16°C