PREBIVALCI ODLOČILI, KAJ JE ZANJE POMEMBNO

Petek, 22. januar 2021

Znanih je 33 projektov, ki so jih občani izglasovali v okviru participativnega proračuna novogoriške mestne občine »Odločamo skupaj«, s katerim so dobili priložnost odločanja o porabi dela proračunskih sredstev. Glasove so namenili zlasti projektom s področja urejanja cestne, turistične in športne infrastrukture, kar kaže na razvojno usmerjenost prebivalstva. Veljavno je glasovalo 2861 upravičencev kljub temu, da je glasovanje potekalo v času epidemije, pri čemer se je dve petini udeležencev odločilo za osebno oddajo glasov. Pregled glasovanja odraža veliko angažiranost občanov zlasti na podeželju, saj med izglasovanimi projekti kar dve tretjini sodita na podeželje.

Župan dr. Klemen Miklavič:

Klemen Miklavčič

Med 23. novembrom in 18. decembrom lani je na novogoriško mestno občino prispelo 146 predlogov projektov občank in občanov za odločanje v okviru projekta »Odločamo skupaj«. Po pregledu izpolnjevanja kriterijev in izvedljivosti ter oceni vrednosti se je na glasovanje uvrstilo 109 projektov. Novogoriška mestna občina je glasovanje izvedla med 11. in 17. januarjem. Potekalo je v obliki spletnega glasovanja ter z osebno oddajo glasov na sedežu novogoriške mestne občine in posameznih krajevnih skupnosti, pri čemer so udeleženci lahko glasovali za projekte ne glede na območje prebivališča.

Za glasovanje so bili upravičeni občasni s stalnim bivališčem v mestni občini, ki so v letu 2020 dopolnili najmanj 15. let starosti.  Veljavno je glasovalo 2.861 udeležencev, od katerih je ročno oddalo glasove 1.218 udeležencev.


Na sliki: Prebivalci Grdarja so uspeli z dvema projektomaIvan Seljak, po sporočilu za javnost

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
03.03.2021
-2°C / 17°C
četrtek
04.03.2021
0°C / 15°C
petek
05.03.2021
6°C / 13°C