MLADINCI PRENAVLJAJO

Petek, 22. januar 2021

Epidemija je najbolj globoko zarezala zlasti v dejavnosti na področju turizma in gostinstva. Obdobje, ko ostajajo tudi prenočitvene zmogljivosti zaprte, pa ekipa Hostla Idrija izkorišča za obnovitvena dela v hostlu, s katerimi bo razširila svoje kapacitete, preden po sprostitvi ukrepov spet sprejmejo obiskovalce.

Nekdanji idrijski dijaški dom, le 5 minut hoje  od starega mestnega jedra Idrije, je danes dom Mladinskemu centru Idrija in številnim mladinskim programom. Del objekta je v okviru Hostla Idrija urejen tudi v prenočitvene zmogljivosti, prilagojene zlasti mladim, aktivnim vedoželjnim popotnikom iz vsega sveta in tudi za večdnevne aktivnosti krepitve ekipnega duha za najrazličnejše ekipe sodelavcev.

Čas, ko zaradi epidemije prenočitvene zmogljivosti niso odprte, ekipa Mladinskega centra Idrija  izkorišča za obnovitvena dela v Hostlu Idrija, s katerimi bodo uredili dodatne skupne prostore in prenočitvene zmogljivosti. Mladi so namreč pridobili še eno celo etažo, kjer bodo pripravili nove sobe, novo kuhinjo, dnevno sobo, skupne prostore in obnovljene sanitarije. Trenutno so v začetni fazi prenove, ko bo ta zaključena, bodo lahko prenočili do 60 ljudi. 


Metka Rupnik

Foto: Hostel Idrija


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
08.03.2021
-4°C / 11°C
torek
09.03.2021
-3°C / 14°C
sreda
10.03.2021
2°C / 14°C