KOBARIŠKI SVETNIKI TOKRAT PREKINILI Z OBRAVNAVO PRORAČUNA

Petek, 22. januar 2021

 Po tem, ko je skupina kobariških svetnikov že na začetku zadnje decembrske redne seje Občinskega sveta Občine Kobarid predlagala umik obravnave proračuna 2021 z dnevnega reda seje, ker so želeli bolj tvorno sodelovati pri njegovem snovanju, tudi na včerajšnji 16. redni seji do zaključka prve obravnave proračuna občine ni prišlo.

Po predstavitvi proračuna so v uvodu razprave ponovno prebrali pismo, pod katerega se je tokrat podpisalo 12 svetnikov, v njem pa so predlagali skupno 25 sprememb proračuna. Kot pojasnjuje svetnik Pavel Sivec, je 12 svetnikov podalo svoje videnje na predlog proračuna.

Izjava Pavel Sivec

V nadaljevanju so še predlagali, da na tokratni seji z obravnavo proračuna prekinejo in (kot to dopušča poslovnik) z njo nadaljujejo čez teden dni ter v tem času poskusijo skupaj poiskati prave rešitve.

Župan Marko Matajurc je potezo svetnikov komentiral kot neodgovorno. Kot so bili dogovorjeni, so se v januarju skupaj dobili na usklajevalnem sestanku, na katerem so v proračun že vnesli nekatere spremembe, s potrditvijo prvega branja pa bi še vedno imeli dovolj časa za pripombe v naslednjih 30 dneh, ko bi bil proračun v javni obravnavi, svetniki bi lahko podali tudi svoje amandmaje.

Izjava Marko Matajurc

S prekinjeno prvo obravnavo proračuna bodo torej nadaljevali prihodnji teden, v tem času pa bodo imeli čas, da se predstavniki podpisanih svetnikov sestanejo z županom in občinsko upravo ter skupaj pregledajo vse pripombe in jih poskušajo umestiti v proračun oziroma pridejo do rešitve, s katero se bosta strinjali obe strani.


Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
08.03.2021
-4°C / 11°C
torek
09.03.2021
-3°C / 14°C
sreda
10.03.2021
2°C / 14°C