BO ZDRAVSTVENI DOM IDRIJA V TRETJE DOBIL DIREKTORJA?

Četrtek, 21. januar 2021

Svet zavoda Zdravstvenega doma Idrija je v sredo, 20. januarja, na redni seji za direktorja soglasno potrdil mag. Tomaža Glažarja, nekdanjega direktorja ZD Vrhnika in direktorja Direktorata za zdravstveno ekonomiko na Ministrstvu za zdravje.

Po odhodu zadnje direktorice ZD Idrija, mag. Marije Magajne, ki je junija 2020 svetu zavoda ponudila odstopno izjavo zaradi odhoda na Ministrstvo za zdravje RS, je svet imenoval razpisno komisijo, ki je vodila postopek pred imenovanjem direktorja zavoda. Po izteku prvega razpisa je septembra za direktorico potrdil mag. Milovano Lukan, k njenemu imenovanju pa soglasja nista podala občinska sveta občin ustanoviteljic (Občine Idrija in Občine Cerkno). Zato je svet zavoda jeseni ponovil razpis, nanj se je prijavila ena kandidatka – mag. Ingrid Kuk Kikl, ki pa na zasedanju novembra lani ni dobila zadostne podpore, zato je svet v začetku decembra še tretjič ponovil razpisni postopek.

Na zadnji razpis prispeli dve prijavi


Na zadnji razpis, ki je bil odprt od 7. decembra 2020 do 6. januarja 2021, sta prispeli dve prijavi. Ker sta obe formalno izpolnjevali vse razpisne pogoje, je komisija, ki je vodila postopek pred imenovanjem direktorja, svetu zavoda oziroma njegovemu predsedniku Bogdanu Tušarju predlagala, da k predstavitvi povabi oba prijavljena kandidata – mag. Tomaža Glažarja in mag. Ingrid Kuk Kikl. Slednja je svet pred zasedanjem obvestila, da od kandidature odstopa, zato se je članom predstavil le mag. Tomaž Glažar. 

Svet zavoda Glažarja potrdil soglasno, o soglasju se morata izreči še občinska sveta


Svetniki sveta zavoda ZD Idrija so se na zasedanju soglasno odločili, da za naslednje štiriletno mandatno obdobje za direktorja ZD Idrija imenujejo Tomaža Glažarja, po izobrazbi mag.  ekonomskih znanosti, ki ima s področja zdravstva nemalo izkušenj. Bil je direktor Direktorata za zdravstveno ekonomiko na Ministrstvu za zdravje med ministrovanjem Milojke Kolar Celarc, predsednik sveta UKC Ljubljana, direktor Zdravstvenega doma Vrhnika in svetovalec bolnišnicam pri sanacijskih programih. 


Glede na področno zakonodajo in Statut ZD Idrija morata sedaj soglasje k imenovanju podati še občinska sveta obeh občin ustanoviteljic. Če bosta soglasje podala, bo mag. Tomaž Glažar prevzel vodenje zavoda, dotlej pa bo zavod vodila  vršilka dolžnosti Ana Ogrič Lapajne.


Maja Filipič, ZD IdrijaKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
05.03.2021
5°C / 14°C
sobota
06.03.2021
4°C / 11°C
nedelja
07.03.2021
-5°C / 12°C