PRVO LETO IDRIJSKIH SOPOTNIKOV

Četrtek, 21. januar 2021

Sopotniki Idrija praznujejo. Zaokrožili so eno leto, odkar so se prvič podali na pot. Osnovno poslanstvo 19 sopotnikov – voznikov prostovoljcev, ki ji vodi koordinatorica Tina Benčina, je zagotavljanje brezplačnih prevozov za starejše od 65 let k zdravniku, po opravkih, v trgovino ... Sopotniki pa niso le vozniki, ampak tudi družabniki svojemu sopotniku, hkrati pa ob tem spoznavajo skrite kotičke idrijske občine, premagujejo drobne in večje izzive, kot so osvojiti parkiranje v Ljubljani, pravočasno tudi v težjih vremenskih razmerah najti pot tudi do odročnejše domačije v idrijski občini, se spopadati z epidemijo. Biti sopotnik pa pomeni tudi spoznati nove prijatelje, ponovno srečati stare znance in slišali mnogo zgodb. Najlepšo pa pišejo skupaj, ko so z veseljem vsak dan Človek Človeku Sopotnik!

Projekt Sopotniki na Idrijskem podpira Oblina Idrija, avtomobil za izvajanje prevozov pa je dala na voljo korporacija Hidria.

 

Metka Rupnik

Vir: Občina Idrija

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
05.03.2021
5°C / 14°C
sobota
06.03.2021
4°C / 11°C
nedelja
07.03.2021
-5°C / 12°C