V OBČINI TOLMIN REKORDNO ŠTEVILO OKUŽB V MINULEM TEDNU

Sreda, 20. januar 2021

 Na državni ravni se epidemiološke razmere počasi začenjajo izboljševati, v občini Tolmin pa se trenutno srečujejo z najslabšimi številkami okužb v zadnjem tednu. 

V zadnjih sedmih dneh je bilo zabeleženih kar 55 okužb, zaskrbljujoča je tudi razpršenost okuženih med kar 29 naselji na Tolminskem. V te številke niso vključene okužbe v domih upokojencev. V ZD Tolmin pri iskanju vzrokov za poslabšano sliko med prebivalstvom ugotavljajo, da gre pri posameznikih najpogosteje za predolgo ignoriranje simptomov lažjega prehlada in s tem za širjenje okužbe v okolici. 

Direktor ZD Tolmin Gaudencio Lucas Triep tudi opozarja, da se je družba doslej ukvarjala predvsem z zdravljenjem okužbe, zdaj pa s časovnim odmikom v ospredje stopajo tudi težave, ki jih je slednja pustila – pri nekaterih trajno.

Izjava Gaudencio Lucas Triep

Na zaskrbljujoče stanje v občini so opozorili tudi iz občinskega štaba civilne zaščite, kjer ponovno pozivajo k spoštovanju ukrepov, obenem pa občane vabijo, naj izkoristijo možnost testiranja s hitrimi testi, ki je brezplačno in bo v četrtek (14.00 - 18.00) in petek (8.00 - 12.00) ponovno na voljo v telovadnici Šolskega centra Tolmin.


Simona Skočir

Izjava Gaudencio Lucas Triep

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
05.03.2021
5°C / 14°C
sobota
06.03.2021
4°C / 11°C
nedelja
07.03.2021
-5°C / 12°C