MED KANDIDATI ZA NAJBOLJŠE EVROPSKE DESTINACIJE TUDI DOLINA SOČE

Sreda, 20. januar 2021

Na uradni strani Best Destinations in Europe se danes pričenja glasovanje za najboljše evropske destinacije v letu 2021, ki jih mora obiskati vsak popotnik. Na seznam elitnih evropskih destinacij je bila uvrščena tudi Dolina Soče, ki kot edina destinacija na tem seznamu zastopa Slovenijo. Glasovanje bo trajalo do 10. februarja, ko bodo na zaključnem dogodku tudi razglasili zmagovalno destinacijo.

Pri neprofitni evropski organizaciji European Best Destinations, katere glavni namen je promocija kulture in turizma v Evropi v sodelovanju z lokalnimi turističnimi uradi, vsako leto izvedejo glasovanje za najboljšo evropsko destinacijo. 

Letos so med 20 kandidatov, med katerimi so denimo Rim, Dunaj, Pariz, Firence in druge znane destinacije, uvrstili tudi Dolino Soče. Kaj pomeni ta nominacija, pojasnjuje direktor Javnega zavoda za turizem Dolina Soče Viljam Kvalić.

Izjava Viljam Kvalić 1

Dolina Soča je destinacija, ki sicer v zadnjih letih beleži nenehno rast. Kaj pa je po Kvalićevem mnenju glavni razlog za nominacijo?

Izjava Viljam Kvalić 2


V Javnem zavodu za turizem Dolina Soče vse, ki so dolino že obiskali in tiste, ki majo to še na seznamu želja, vabijo k glasovanju. Glasovati je mogoče celo večkrat, sistem z IP naslova sprejme en glas tedensko. (www.vote.ebdest.in)


Simona Skočir 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
05.03.2021
5°C / 14°C
sobota
06.03.2021
4°C / 11°C
nedelja
07.03.2021
-5°C / 12°C