STARTUP IZZIV ZA POPRI

Sreda, 20. januar 2021

Danes se zaključuje Startup izziv za dijake, ki ga je Primorski tehnološki park organiziral v sodelovanju z Gimnazijo Nova Gorica in Šolskim centrom Nova Gorica. Gre za intenzivno delavnico – letos zaradi epidemije v obliki webinarja -, katere namen je mlade seznaniti, kako tehnološke in družboslovne ideje hitro in učinkovito spremeniti v uporabne izdelke, storitve in poslovne rešitve. S pridobljenim znanjem se bodo dijaki lahko prijavili na nacionalno tekmovanje v podjetniških idejah mladih – POPRI 2021, ki bo letos v celoti potekalo digitalno in mednarodno.

Za osemtedenski video tečaj startup podjetništva za mlade od 12. do 29. leta starosti je poskrbel organizator tekmovanja, Primorski tehnološki park, finančno pa sta nove vsebine podprla agencija SPIRIT in ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Tokrat se je na delavnico prijavilo 23 dijakov, ki so z mentorji razvijali svoje podjetniške zamisli. O pomenu tekmovanja POPRI za spodbujanje in uresničevanje podjetniških idej med mladimi direktorica Primorskega tehnološkega parka Tanja Kožuh.


Izjava Tanja KožuhMladi v okviru priprav na tekmovanje POPRI s pomočjo mentorjev razvijajo svoj podjetniški projekt od ideje do izdelka, storitve na trgu. Jernej Rutar je na POPRI tekmoval kot dijak, sedaj pa kot uspešen podjetnik in kot mentor na delavnicah POPRI svet podjetništva razkriva sedanjim tekmovalcem v projektu.


Izjava Jernej Rutar


Žiga Makovec je dijak Srednje strojne, prometne in learske šole v Novi Gorici v okviru priprav na tekmnovanje POPRI skupaj z dijaki v svoiji skupiuni razvija aplikacijo za reševanje problematike odpadkov, s katero bodo tekimovali na letošnjem tekmovanju POPRUI.


Izjava Žiga Makovec


Letošnji rok za oddajo poslovnih modelov je 9. februar, predizbori bodo 3. in 4. marca, finale nacionalnega tekmovanja pa 7. aprila. Letošnje tekmovanje bo prvič mednarodno, in sicer v okviru slovenskega predsedovanja EUSAIR (Strategija EU za Jadransko-jonsko regijo). Maja 2021 bodo tako po modelu »POPRI« v Portorožu tekmovali dijaki in študentje iz 9 držav jadransko - jonske regije.


Metka Rupnik

Foto: POPRI iz časov, ko še ni bil digitalen (Primorski tehnološki park)
 

izjava Tanja Kožuh
izjava Jernej Rutar
izjava Žiga Makovec

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
05.03.2021
5°C / 14°C
sobota
06.03.2021
3°C / 11°C
nedelja
07.03.2021
-5°C / 11°C