FOLKLORNA SKUPINA RAZOR ŽE 35 LET OHRANJA PLESE, PESMI IN OBIČAJE IZ POSOČJA

Torek, 19. januar 2021

Korenine Folklorne skupine Razor segajo v leto 1985, ko so na srečanju vaščanov v Tolminskih Ravnah zaplesali nekaj starih plesov, to pa je postala pobuda za ustanovitev skupine, ki se je kasneje preselila v Tolmin, kjer deluje še danes. 

Danes skupino sestavlja približno 50 članov, ki prihajajo iz Tolmina ter širše okolice, pohvalijo se tudi z dvema članoma iz Tolminskih Raven, ki plešeta že od ustanovitve skupine. Njihova osnovna dejavnost je seveda ples, poleg plesne pa v okviru folklorne skupine delujeta še pevska in igralska sekcija, prva skrbi za ohranjanje ljudskih pesmi, druga pa razveseljuje z igranjem skečev, ki na zabaven način prikazujejo življenje preprostih ljudi. Osnovni repertoar skupine so plesi iz Posočja, plešejo pa tudi plese drugih slovenskih pokrajin. 

Redno nastopajo tako v Sloveniji kot v tujini, v vseh letih delovanja so zabeležili že več kot 920 nastopov in sodelovanj na raznih prireditvah. Udeležujejo se revij folklornih skupin, večkrat so nastopili tudi na državnem srečanju. Zaradi razmer so morali tudi praznovanje ob 35-letnici nekoliko zamakniti, pove Boris Laharnar.

Izjava Boris Laharnar

Kot še doda, vsi člani skupine vaje že zelo pogrešajo in komaj čakajo, da se bodo razmere izboljšale, da bodo lahko spet skupaj zaplesali. 

Več o FS Razor tudi v današnji popoldanski kulturni oddaji po 17. uri.


Simona Skočir
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
08.03.2021
-4°C / 11°C
torek
09.03.2021
-3°C / 14°C
sreda
10.03.2021
2°C / 14°C