TRAJNOSTNA KOLESA V UPORABI TUDI ČEZ LETO

Petek, 15. januar 2021

S projektom sistema sobnih koles za proizvodnjo električne energije so prebivalci Goriške ustvarjali energijo za novoletno osvetlitev na Bevkovem trgu v Novi Gorici vse do prvih dni januarja. Ker je bil ta trajnostno naravnani projekt, ki je plod sodelovanja mestne občine, Šolskega centra Nova Gorica in goriških podjetij Arctur, Elektro Primorska, GEN-I, Intra lighting, LED Lux in Mahle, tako pozitivno sprejet med prebivalci, so se na novogoriški mestni občini odločili, da kolesa premestijo v Športni park Nova Gorica, kjer bodo odslej vsi zainteresirani lahko še vedno kolesarili in se preizkušali v različnih težavnostnih stopnjah kolesarjenja.
 
Odslej je sistem koles postavljen na asfaltni ploščadi v neposredni bližini košarkarskega igrišča v novogoriškem športnem parku. S kolesi upravlja Mladinski center Nova Gorica. V vsakem zabojniku lahko hkrati kolesarijo štirje kolesarji, saj so med kolesi zaščitne plastične pregrade. Po vsakem kolesarjenju je poskrbljeno za ustrezno razkuževanje.  
Kolesarjenje se že odvija od danes dalje,  vsak delovnik med 10. in 18. uro, ob sobotah pa med 14. in 18. uro.  Za večje skupine (nad 8 oseb) so zaželene prijave po elektronski pošti info@e-hisa.si.  Če bo izražena želja, bodo sistem koles tekom leta premikali tudi na druge lokacije v mestni občini in ga tako približali čim širšemu krogu prebivalcev. 


Miroslava Križnič, Ivan Seljak


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
05.03.2021
0°C / 15°C
sobota
06.03.2021
5°C / 14°C
nedelja
07.03.2021
4°C / 11°C