ZBRANA POMOČ IZ POSOČJA V SREDO ODPOTOVALA V PETRINJO

Petek, 15. januar 2021

Na pobudo Milenke Arcet, Petre Wojčicki in Maje Mileusnić Grahović in ob pomoči drugih prostovoljcev so tudi v Bovcu prejšnji teden pričeli z zbiranjem humanitarne pomoči za prizadete v potresu na Hrvaškem. Prve pakete zbrane pomoči so iz Bovca v zbirni center v Petrinjo s tremi kombiji odpeljali to sredo, po ogledu stanja v prizadetih krajih pa z zbiranjem pomoči, predvsem hrane in vode, nadaljujejo še naprej.

Milenka, Maja in Petra so se v začetku leta povezale najprej med seboj, nato pa še s slovensko-hrvaškim društvom HKD Istra Piran, ki ima neposreden stik s prizadetim območjem. Oblikovale so ekipo Bovec pomaga prizadetim v potresu in začele z zbiranjem materialne pomoči. Kot pove Milenka Arcet, so zbrali približno 3 tone sredstev, v sredo so jih kot del organiziranega konvoja društva HKD Istra Piran odpeljali do zbirnega centra v Petrinji. Kakšno je dejansko stanje na terenu?

Izjava Milenka Arcet 1

Z zbiranjem pomoči nadaljujejo v baru Gouf v Bovcu, vsak dan od 10. do 12. ter od 15. do 17. ure. Več informacij je na voljo tudi v skupini na omrežju Facebook Bovec pomaga prizadetim v potresu. Hkrati z zbiranjem materialne pomoči pa preko društva HKD Istra Piran nadaljujejo tudi z zbiranjem denarnih sredstev, ki bodo namenjena za nakup gradbenega materiala v Sloveniji, še pove Milenka Arcet.

Izjava Milenka Arcet 2 

(HKD Istra Piran, Župančičeva ulica 14, 6330 Piran, TRR: SI56 1010 0003 2717 125, Koda namena: CHAR-Potres Hrvaška)


Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
03.03.2021
-2°C / 17°C
četrtek
04.03.2021
0°C / 15°C
petek
05.03.2021
6°C / 13°C