ZNANE SO FINALISTKE ZA NAGRADO ZLATI KAMEN

Četrtek, 14. januar 2021

 V teku je jubilejni deseti Zlati kamen, ki v središče programa in izbora za razvojno najprodornejšo občino, postavlja sodelovanje in soustvarjanje.  Rdeča nit letošnjega jubilejnega izbora za razvojno najprodornejšo občino,  ki poteka pod okriljem družbe Planet GV, je torej soustvarjanje, zmožnost občin za sodelovanje. To sodelovanje zajema različne razsežnosti: sosednje kraje, mednarodno okolje, pa tudi sodelovanje navznoter, vključevanje prebivalcev v razvoj, sodelovanje z gospodarskimi družbami, javnimi in zasebnimi institucijami in drugo javnostjo. Strokovni svet Zlatega kamna se tako osredotoča na elemente, kot so obseg in kakovost sodelovanja z drugimi kraji, vpetost v mednarodne projekte, javno-zasebna partnerstva, transparentnost delovanja in participacija prebivalcev v razvojnih procesih.

Člani strokovnega sveta so v ožji izbor letos glede na preteklo sposobnost sodelovanja in razvoja uvrstili občini Nova Gorica in Tržič iz zahodne Slovenije, občini Benedikt in Sveta Ana iz vzhodne Slovenije, občini Grosuplje in Logatec iz osrednje ter jugovzhodne Slovenije, območje od Koroške do Posavja pa bosta zastopali občini Luče in Ravne na Koroškem. 
 Upravnio središče Logatec (Arhiv Občine Logatec)
Katera bo nacionalna zmagovalka in dobitnica nagrade Zlati kamen za leto 2021, bo znano 12. februarja. Lani je Zlati kamen prejela Idrija, ki je prejel nagrado za razvojno najprodornejšo občino že drugič.Naslovna fotografija: Banjška planota v Mestni občini Nova Gorica


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
03.03.2021
0°C / 17°C
četrtek
04.03.2021
-2°C / 17°C
petek
05.03.2021
1°C / 15°C