DVA VZORCA 77 IZVIRNIH ČIPK

Torek, 12. januar 2021

Sredi novembra sta se na Facebook strani Društva klekljaric idrijske čipke pojavila dva simpatična, stilizirana praznična vzorčka za idrijsko čipko v obliki angelčka in zvončka ter povabilo klekljaricam, da ju sklekljajo v svojih barvah in tehnikah ter obogatijo z lastno domišljijo in ustvarjalnostjo. Vzorčka, ki ju je narisala predsednica društva Andreja Uršič, sta bila namenoma preprosta, da bi spodbudila klekljarice k ustvarjanju kar najbolj pestrih, raznovrstnih različic klekljanih angelčkov in zvončkov. In klekljarice so se odzvale, zaigrala je njihova domišljija.

Iz dneva v dan so se tudi skozi ves december na FB profilu društva vrstili novi klekljani angelčki in zvončki, a niti dva enaka. O lepem odzivu klekljaric na akcijo in o novi, ki jo snujejo za začetek pomladi pa več v pogovoru s predsednico društva in pobudnico akcije Andrejo Uršič. Z njo se je pogovarjala Metka Rupnik.  

pogovor z Andrejo Uršič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
22.01.2021
7°C / 12°C
sobota
23.01.2021
9°C / 10°C
nedelja
24.01.2021
4°C / 7°C