KROŽIŠČE NA RODNAH PREDVIDOMA DOKONČANO DO KONCA APRILA

Torek, 12. januar 2021

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo bo skupaj z Občino Tolmin v spomladanskih mesecih zaključila še z eno od pomembnejših investicij v občini, ureditvijo krožišča Rodne pri Tolminu, ki bo med drugim zagotovilo lažji in varnejši dostop do poslovne cone Poljubinj. Promet na glavni cesti Tolmin – Most na Soči sicer že več kot leto dni ne teče tekoče, v začetku leta 2020 je potekala obnova mostu čez Tolminko, jeseni pa so se gradbena dela premaknila nekoliko višje, začela se je še igradnja krožišča Rodne. Izvajalec del v okviru tega projekta je Kolektor CPG, celotna investicija je vredna dobrih 600 tisoč evrov. Direkcija prispeva sredstva v višini 430 tisoč evrov, Občina Tolmin pa je dodala še 170 tisoč evrov.

Kako trenutno potekajo dela, pojasnjuje Tomaž Willenpart, vodja sektorja za investicije v ceste z Direkcije RS za infrastrukturo.

Izjava Tomaž Willenpart 1

Willenpart v nadaljevanju še razloži, zakaj se zaključek del zamika na konec aprila oziroma do katerih sprememb je prišlo.

Izjava Tomaž Willenpart 2


Na območju gradbišča promet ves čas poteka izmenično enosmerno, v konicah zato večkrat prihaja tudi do zastojev. Bo delna zapora prometa veljala do konca aprila?

Izjava Tomaž Willenpart 3

Še večji projekt, v katerem sodelujeta Direkcija RS za infrastrukturo in Občina Tolmin, pa še naprej teče tudi v Podbrdu, kjer izvajajo rekonstrukcijo 600 metrov dolgega odseka regionalne ceste. Projekt zankrat poteka v skladu s pričakovanji, pove Tomaž Willenpart.

Izjava Tomaž Willenpart 4


Simona Skočir


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
26.07.2021
18°C / 32°C
torek
27.07.2021
20°C / 29°C
sreda
28.07.2021
18°C / 32°C