NA BOVŠKEM LETALIŠČU UREDILI TEKAŠKO PROGO

Ponedeljek, 11. januar 2021

Minuli vikend so tudi v Bovcu poskrbeli, da bodo občani lahko še bolj uživali v letošnji pošiljki snega.

Občina Bovec in Turistično društvo Bovec sta v soboto na bovškem letališču uredila tekaško progo.  Za izvedbo je bil iz Loga pod Mangartom prepeljan teptalni stroj z opremo za teptanje tekaških prog.

Kot so pojasnili na občini, je bila snežna podlaga dovolj debela in snežna površina dovolj kompaktna, da je bilo v soboto mogoče tudi ustrezno utrditi smučini in je tekaška proga z dvema smučinama zdaj odlično pripravljena. Za izvedbo, samo organizacijo in koordinacijo se je posebej zavzel župan Občine Bovec Valter Mlekuž, TD Bovec pa bo financiralo prevoz teptalnega stroja.

Na Občini Bovec vljudno prosijo vse sprehajalce, da ne hodijo po utrjeni tekaški progi, saj bi na ta način uničili smučine. Prav tako prosijo vse lastnike psov, da jih ne pustijo prosto tekati po progi oziroma opravljati njihove potrebe. Hkrati uporabnike tekaške proge še opozarjajo, da ne parkirajo pred gasilskim domom. 


Simona Skočir (vir: Občina Bovec)


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.01.2021
-4°C / 8°C
ponedeljek
18.01.2021
-4°C / 7°C
torek
19.01.2021
-4°C / 7°C