ERMIN PO ZASNEŽENIH POTEH PRODIRA PROTI CILJU - ZA PRIMORSKI VAL IN "LUČKE"

Petek, 08. januar 2021

Cerkljan Ermin Oblak, naš zvesti poslušalec, ki je že trikrat prehodil znameniti Camino in lani tudi Julijano Trail, ta mesec izpolnjuje še en drzen načrt. V poklon 50-letnici našega Primorskega vala bo v mesecu januarju prehodil desetkrat toliko kilometrov, kolikor smo mi stari, torej 500 kilometrov.

Erminov pohod ima tudi dobrodelno noto. Čeprav je januar v tem smislu »suh« mesec, pričakuje, da boste odprli srca, in donirali sredstva za skupino Vera in luč, ki skrbi za otroke in odrasle s posebnimi potrebami. Le malo je tistih, ki bi se jim »dalo« vsako jutro vstati in v snegu, dežju, mrazu, kot jih nakloni januar, odpešačiti dnevno dozo kilometrov za drugega – za naš radijski jubilej in za »lučke«, kot sam pravi skupini Vera in luč. Tu lahko začutimo njegovo vztrajnost in neomajnost na poti k cilju, ki sta ga pred leti po hudi poškodbi, ko bi po zdravniških prognozah ostal prikovan na invalidski voziček, postavili na noge. In ne le postavili. Z vsakim kilometrom posebej Ermin dokazuje, da to telesno moč in odločnost tudi ohranja.

Kot je včeraj Ermin povedal naši sodelavki Metki Rupnik, načrt kljub neprijaznemu vremenu, snegu in zasneženim potem več kot uspešno uresničuje. Več pa v prispevku.


Foto: Ivana in Marjan Erminu na njegovem januarskem pohodniškem podvigu pogosto delata družbo in gaz (osebni arhiv Ermina Oblaka).

pogovor z Erminom Oblakom

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
25.01.2021
5°C / 10°C
torek
26.01.2021
0°C / 7°C
sreda
27.01.2021
-3°C / 9°C