V DRUŠTVU ŠOLA ZDRAVJA TUDI LETOS AKTIVNI KLJUB EPIDEMIJI

Nedelja, 27. december 2020

Podobno kot pri ostalih dejavnostih so morali tudi v Društvu Šola zdravja letos precej prilagoditi svoje delovanje v skladu z različnimi omejitvami. Člani društva v prepoznavnih oranžnih majicah v normalnih razmerah po vsej Sloveniji nekje na prostem vsako jutro telovadijo po metodi 1000 gibov. Precej tednov v letu 2020 zaradi ukrepov tega niso mogli početi, v društvu ob zaključku leta pa vseeno pravijo, da so kljub večmesečnemu omejenemu gibanju, ki je posledica omejitvenih ukrepov, zadovoljni z dosežki, ki jim jih je uspelo ustvariti. 

Še naprej so se na razne načine trudili motivirati člane, da skrbijo za svoje zdravje tudi, ko ne morejo telovaditi zunaj na prostem, na svojih lokacijah, in se ne morejo skupaj družiti. Že v prvem valu epidemije so posneli štiri videoposnetke, na katerih so predstavili, kako pravilno izvajati vaje po metodi 1000 gibov, v drugem, jesenskem valu, pa so posneli tudi film Metoda 1000 gibov in ga dali na portal Youtube, da lahko člani telovadijo tudi doma. Film so ponudili tudi lokalnim televizijam po Sloveniji, vsakodnevno ali določene dni v tednu ga predvaja okrog 20 lokalnih televizij, na Primorskem VI-TEL, GO TV, KA-TV Tolmin.

Kot še dodajajo v društvu, so letos ustanovili 20 novih skupin, trenutno so tako prisotni že v 81 slovenskih občinah, v naši regiji v občinah Ajdovščina, Vipava, Nova Gorica in Tolmin.
Je pa društvo, ki sicer deluje v javnem interesu na področju športa, v letu 2020 pridobilo še status humanitarne organizacije.

Simona Skočir
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
20.06.2024
16°C / 30°C
petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
19°C / 35°C