Vanja Hvala
Voditeljica programa
Že v pomladnem prvem valu, pa tudi v aktualnem drugem valu epidemije koronavirusa, ko so zaprte šole ter druge ustanove, ki imajo kuhinje za pripravo kosil in pripravljajo bistveno manj obrokov kot sicer, ko so šolarji v šolah, te potrebujejo bistveno manj mesa. Tudi mesa lokalnih dobaviteljev.
Zanimalo nas je, ali zaprtje ustanov bistveno vpliva na prodajo mesa pri Kmetijski zadrugi Idrija, največjem lokalnem dobavitelju na Idrijskem in Cerkljanskem pridelanega govejega mesa. In tudi, kako so se sicer prilagodili dejstvu, da ljudje zaradi ukrepov vse manj obiskujejo trgovine in skušajo čim več hrane naročati na dom. V prispevku Metke Rupnik takole odgovarja direktorica Kmetijsko gozdarske zadruge Idrija Tina Podobnik.
Izjava Tina Podobnik 1
Sicer pa tudi v Kmetijsko gozdarski zadrugi Idrija ugotavljajo, da se je v zadnjih letih močno dvignila ozaveščenost kupcev in povpraševanje po kakovostni, lokalno pridelani hrani.
Izjava Tina Podobnik 2
Metka Rupnik
Foto: KGZ Idrija
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!