POSOŠKA OBČINSKA SREDIŠČA TUDI LETOS PRAZNIČNO OKRAŠENA

Torek, 01. december 2020

Posoške občine bodo tudi letos poskrbele za praznično okrasitev svojih središč. Čeprav zaradi ukrepov ne pripravljajo posebnih dogodkov ob prižiganju luči, bodo te v teh dneh vseeno zagorele. 


Bovški trg bo praznično podobo dobil že danes zvečer. Na občini Bovec so se odločili, da bodo prižig opravili virtualno, ogledati si ga bo mogoče ob 19. uri preko kabelske televizije KATV Bovec in spleta. Najprej bo vse nagovoril župan Valter Mlekuž, ki bo nato tudi simbolično prižgal luči letošnje praznične okrasitve.


Tudi občina Tolmin pripravlja praznično okrasitev Tolmina in Mosta na Soči. V osrednjem križišču v Tolminu že stoji smreka, ki jo bo krasilo 13 tisoč varčnih novoletnih lučk ter devet velikih in deset manjših zvezd. Ulična okrasitev bo potekala na Trgu maršala Tita, delu ulice Padlih borcev ter Mestnem trgu, letos pa bo okrašen tudi del Gregorčičeve ulice od osrednjega križišča v smeri Zatolmina, kjer bo postavljenih pet manjših drevesc. Bogatejša bo tudi okrasitev na Trgu 1. maja oziroma pri fontani. V zadnjih letih je občina Tolmin postopno zamenjala verige lučk z varčnejšimi svetili, zdaj pa količino opreme postopno širi, letos je temu v proračunu namenila 8500 evrov. Zaradi prepovedi zbiranja ljudi in organizacije dogodkov ob prižiganju lučk 5. decembra v središču kraja sicer ne bo spremljevalnega programa, če pa bo država pozneje sprostila ukrepe na tem področju, pa bo občina Tolmin razmislila o možnih izvedbah prazničnega dogajanja. 


Brez posebnega spremljevalnega programa bodo ta konec tedna zažarele praznične luči tudi v Kobaridu, predvidoma v petek zvečer.Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.01.2021
-4°C / 8°C
ponedeljek
18.01.2021
-4°C / 7°C
torek
19.01.2021
-4°C / 7°C