MARIJA MAGAJNE Z DANAŠNJIM DNEM DRŽAVNA SEKRETARKA NA MINISTRSTVU ZA ZDRAVJE

Torek, 01. december 2020

Vlada je na seji razrešila dr. Tino Bregant s funkcije državne sekretarke na ministrstvu za zdravje in na njeno mesto imenovala mag. Marijo Magajne. Magajnetova, ki je sedaj opravljala funkcijo vršilke dolžnosti generalne direktorice Direktorata za zdravstveno varstvo na ministrstvu za zdravje, je na novi  funkciji državne sekretarke z delom pričela že danes, 1. decembra.  Vlada je Bregantovo razrešila na zahtevo ministra za zdravje Tomaža Gantarja.

Marija Magajne je specialistka epidemiologije, znanstveni magisterij pa je zaključila na IEDC Poslovni šoli Bled. Izkušnje s področja javnega zdravja in vodenja je pridobivala v različnih ustanovah. Poklicno pot je začela kot zdravnica pripravnica v osnovnem zdravstvu Gorenjske, dolga leta je bila na čelu Zavoda za zdravstveno varstvo Kranj, vodila je notranjo organizacijsko enoto na Inštitutu za varovanje zdravja RS, bolnišnico Golnik, bila generalna direktorica direktorata za javno zdravje na ministrstvu za zdravje, vodila Inštitut za varovanje zdravja RS, zdajšnji Nacionalni inštitut za javno zdravje, ter bila na čelu Centra za upravljanje projektov in raziskovalne dejavnosti do leta 2017, ko je prevzela vodenje Zdravstvenega doma Idrija. Pred imenovanjem na mesto državne sekretarke na ministrstvu za zdravje je na ministrstvu za zdravje opravljala funkcijo vršilke dolžnosti generalne direktorice Direktorata za zdravstveno varstvo. 


Metka Rupnik po sporočilu za javnost

Foto: NIJZ


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
22.01.2021
7°C / 12°C
sobota
23.01.2021
9°C / 10°C
nedelja
24.01.2021
4°C / 7°C