SOŠKE ELEKTRARNE ŠEMPETRSKI BOLNIŠNICI NAMENILE VELIKO DONACIJO ZA NAKUP OPREME

Ponedeljek, 30. november 2020

Družba Soške elektrarne že desetletja pomaga šempetrski bolnišnici, ki ji ob koncu leta nameni večjo donacijo. Po pozivu bolnišnice gospodarstvu za finančno pomoč pri nakupu medicinske opreme so letos z njo nekoliko pohiteli in ji v dogovoru z matično družbo, Holdingom Slovenske elektrarne, donirali opremo v skupni vrednosti 21.000 evrov.

Opremo je izbralo strokovno vodstvo bolnišnice, v družbi pa so izvedli nakup in dobavo opreme. Šempetrski bolnišnici so podarili turbinski ventilator in izolator za obravnavo in prevoz bolnikov, tudi s covidom-19, so sporočili iz novogoriške družbe Soške elektrarne.

Respirator sodi v visok razred transportnih ventilatorjev, saj omogoča uporabo različnih ventilacijskih tehnik. Opremljen je s sistemom, ki brezžično komunicira z drugimi medicinskimi napravami, npr. z defibrilatorjem, ali napravo za izvajanje srčne masaže, pošilja lahko podatke o stanju in nastavitvah na oddaljen računalnik. Bistvena razlika z ostalimi ventilatorji je, da bazira na turbinski tehnologiji, zato za delovanje ni odvisen od kisikove podpore. Lahko deluje tudi brez kisika, ki pa se lahko dodaja iz prenosne jeklenke ali stenske inštalacije.

Poleg respiratorja so bolnišnici predali tudi izolator za prevoz bolnikov s covidom-19 v pogojih podtlaka in ob filtriranju vstopnega in posebej izstopnega zraka s HEPA filtri. Oba aparata bosta bistveno olajšala delo zdravstvenih delavcev, ki skrbijo za bolnike z najtežjim potekom bolezni.

Direktor Soških elektrarn Radovan Jereb je ob predaji opreme dejal, da imajo s šempetrsko bolnišnico tradicionalno dobre odnose, ki so se v sedanjih razmerah še poglobili. "Letošnjo donacijo medicinske opreme izvajamo v želji, da v teh izjemno težkih časih olajšamo delo zaposlenim v bolnišnici in pripomoremo k boljšim pogojem za delo in oskrbo bolnikov. Verjamemo, da bo tudi nova oprema pripomogla k izboljšanju pogojev za bolnike s covidom-19," je dejal Jereb.

"Letošnja donacija medicinske opreme bo vsekakor bistveno olajšala delo zdravstvenega osebja in zagotovila boljše pogoje zdravljenja covidnim bolnikom," je ob predaji donacije povedal v. d. direktorja šempetrske bolnišnice Ernest Gortan.

Večletna dobra praksa novoletnih dobrodelnih donacij Soških elektrarn šempetrski bolnišnici je doslej prispevala k boljšim delovnim pogojem, bolj kakovostni oskrbi bolnikov, številnim posodobitvam medicinske opreme, nakupu vozil za nujno medicinsko pomoč in ureditvi oziroma vzpostavitvi določenih ambulant.Vir: STA


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.01.2021
-4°C / 8°C
ponedeljek
18.01.2021
-4°C / 7°C
torek
19.01.2021
-4°C / 7°C