V KANALU PRVA TOČKA KULTURNE POTI

Nedelja, 29. november 2020

Delovanje občine Kanal na področju turizma je v zadnjem času močno usmerjeno v promocijo športa in kulture. Mnogim kolesarskim in pohodniškim potem v občini se bo v kratkem pridružila pot, ki bo na nek način združila oboje, tako šport kot kulturo. S kulturno potjo po Kanalu želijo v tamkajšnjem turistično-informacijskem centru opozoriti na to, da ne le okolica, ampak tudi kraj sam ponuja ogleda vredne znamenitosti. Prva pridobitev na novi poti je tako informacijska tabla pred kanalskim dvorcem oziroma, kakor ga imenujejo domačini, gradom. Več v izjavi Nike Testen iz kanalskega TIC-a.


Izjava: Nika Testen       


Kulturna pot zaenkrat živi kot zgibanka, kjer obiskovalci najdejo informacije o ključnih točkah v Kanalu, nameravajo pa jo označiti tudi na terenu. Dodajmo še, da je pobuda za postavitev table prišla s strani občanov in turistov, kar kaže na to, da zanimanje gostov celo prehiteva turistične delavce pri njihovem trudu za čim bolj elegantno in nevsiljivo predstavitev ključnih interesnih točk. Primož Božič

Fotografiji: Nova tabla in pogled na Kanal izpred gradu

Izjava: Nika Testen

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.01.2021
-4°C / 8°C
ponedeljek
18.01.2021
-4°C / 7°C
torek
19.01.2021
-4°C / 7°C