NA PETROVEM BRDU UKINJAJO RDEČO CONO

Sobota, 28. november 2020

Pred slabim mesecem dni so se na Tolminskem soočili z večjim izbruhom okužb z novim koronavirusom v enoti doma upokojencev Podbrdo na Petrovem Brdu, kjer se stanje po več tednih končno umirja. Večina okuženih je virus prebolela brez večjih zapletov, osebje iz Zdravstvenega doma Tolmin je zato tam odobrilo odpravo rdeče cone. Z nekaj okužbami se trenutno srečujejo v enoti v Podbrdu, kjer so okužene štiri osebe. Da bi preprečili morebitno širitev, izvajajo vse preventivne ukrepe. Rdečo cono za obolele so odprli v prostorih nekdanje pošte, pred domom pa so postavili tudi nadstrešek, ki bo v pričakovanju poslabšanja vremena v naslednjih tednih olajšal vsakodnevno delo in logistiko do rdeče cone.


Tudi sicer  je v zadnjem času stanje z okužbami na Tolminskem nekoliko boljše, v ZD Tolmin so prejšnji teden največ novih okužb zaznali v tolminski kotlini, torej v Tolminu in okolici. V občinskem štabu civilne zaščite poudarjajo, da je stanje vzpodbudno predvsem zaradi odgovornega ravnanja ljudi, s katerim je potrebno nadaljevati tudi v prihodnjih tednih, vse dokler se situacija ne bo povsem umirila.


Po uskladitvi Občine Tolmin, civilne zašite in predstavnikov šol ves čas uspešno poteka tudi delitev toplih obrokov za otroke iz socialno šibkejših družin, dnevno pripravijo okoli 50 obrokov. Civilna zaščita je po pogovoru z zdravstveno službo minuli teden odobrila tudi odprtje vrtca v Podbrdu za otroke tistih staršev, ki doma ne morejo zagotoviti varstva, saj se je stopnja tveganja za okužbo znižala tudi v Baški grapi. Vseeno pa ostaja zaprta pošta v Podbrdu, saj se nahaja v pritličju enote doma upokojencev, zato bodo zanjo poiskali nadomestno rešitev.


Simona Skočir (vir: Občina Tolmin)
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.01.2021
-4°C / 8°C
ponedeljek
18.01.2021
-4°C / 7°C
torek
19.01.2021
-4°C / 7°C