TOKRAT NEKOLIKO BOLJ POZITIVNE NOVICE

Petek, 27. november 2020

V Severno primorski  regiji je  bilo  včeraj potrjenih 57 novih primerov okužb. Največ v mestni občini Nova Gorica in sicer  19, v občini Ajdovščina pa 9. Nove okužbe po ostalih občinah: Idrija in Tolmin po 5, Bovec, Šempeter - Vrtojba in Vipava po 3, Brda, Cerkno, Kanal in Miren - Kostanjevica po 2, Kobarid in Renče - Vogrsko po 1 nov primer.  

 V središču pozornosti dogajanja na severnem Primorskem,  v tem drugem valu, so še naprej domovi starejših. Od tam pa prihajajo vendarle spodbudnejše novice.
 Tako se v posebni enoti Petrovo Brdo, kjer je bil prvi večji izbruh v goriški statistični regiji in kjer so bili okuženi praktično vsi stanovalce, ukinja rdeča cona. Delo bo potekalo znova v običajnih tirnicah.    
V centralni enoti Doma upokojencev Podbrdo so le 4  stanovalci pozitivni ( v tem tednu so namreč izvedli ponovno testiranje) in nihče od zaposlenih. Vse štiri stanovalce z okužbo so danes premestili v rdečo cono, ki je urejena v pritličju objekta.
V enoti Tolmin pa še naprej uspešno kljubujejo virusu. Sicer pa je večina okuženih v občini Tolmin trenutno v samem mestu in okoliških vaseh.
Povsem brez okužb tako pri stanovalcih kot zaposlenih so še naprej v Domu starejših občanov  Ajdovščina. Znova pa tudi v  Zavodu Pristan Vipava, saj so se trije pozitivni zaposleni lahko že vrnili v delovni proces.   
Tudi iz doma za starejše Bor Črni vrh  prihajajo spodbudne novice. Ozdravelo je že 30 stanovalcev, ki so se srečali z okužbo in tudi 23 zaposlenih.  Nekaj stanovalcev je še naprej na zdravljenju v bolnišnici, so zapisali  na spletni strani doma.

So se pa v domače okolje  lahko že vrnili vsi oskrbovanci, ki so bili v rdeči coni izven doma in sicer v prostorih Centra šolskih in obšolskih dejavnosti Medvedje Brdo.
Sicer pa se stanovalci zadržujejo v sobah, druženj namreč še ni. Prav zato poizkušajo vsakemu organizirat dejavnosti, s katerimi si krajšajo čas in jih veselijo.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.01.2021
-4°C / 8°C
ponedeljek
18.01.2021
-4°C / 7°C
torek
19.01.2021
-4°C / 7°C