ZAČENJA SE 15. E-FESTIVAL ODMEVI DEDIŠČINE

Petek, 27. november 2020

Z današnjim dnem se začenja letošnja (zaradi aktualnih razmer) posebna spletna izdaja festivala Odmevi dediščine, ki ga letos že 15. leto pripravlja Kulturno tehnično turistično društvo Baška dediščina.

Društvo Baška dediščina bo 30. novembra zaključilo petnajsto leto pisanja zgodbe na območju petih krajevnih skupnosti v gornjem delu Baške grape od Petrovega Brda do Grahovega ob Bači. Kljub celoletnim pripravam jim bodo razmere dopustile le virtualno praznovanje, ki bo potekalo do nedelje. Alenka Zgaga, predsednica društva.

Izjava Alenka Zgaga

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, osrednja misel festivala tokrat nosi sporočilo o ljudeh, ki so izstopili iz povprečja in se izkazali s svojimi dejanji. Obletnico bodo obogatili z novimi informacijskimi tablami z naslovom »Ljudje, ki so pustili sledi...«, ki jih bodo postavili v vseh pet krajevnih skupnosti Baške grape, izidom brošure Odsevi dediščine, v kateri je predstavljeno petnajstletno delovanje društva, ter z vzpostavitvijo novega razstavnega prostora. Skozi celo leto so pripravljali prostor, zbirali in snovali gradivo za vzpostavitev muzejske zbirke, ki v prvi vrsti ponuja stalno razstavo o bivši TVI »Bača« Podbrdo, predstavljeni bodo tudi podarjeni etnološki predmeti, ki govorijo o življenju nekoč.

V društvu se zavedajo, da e-festival ne bo enak dogodku v živo, vseeno pa vsi omenjeni festivalski produkti s trajnostno umestitvijo v prostor pomembno nadgrajujejo kulturni turizem tega območja in prinašajo javnosti nova spoznanja ter ponujajo nova doživetja. Predvsem pa ohranjajo identiteto Baške grape.

Simona Skočir (po sporočilu za javnost) 

Na fotografiji: Ena od novih informacijskih tabel - poleg Vinka Kobala se bodo spomnili še Simona Kosa, Draga Klemenčiča, Franceta Bevka in Ivana Kokošarja

Alenka Zgaga podrobneje o 15-letnici festivala in vseh festivalskih produktih

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
22.01.2021
7°C / 12°C
sobota
23.01.2021
9°C / 10°C
nedelja
24.01.2021
4°C / 7°C