MED PREJEMNIKI PRIZNANJ PROSTOVOLJEC LETA 2019 TUDI GORA ROCKA

Četrtek, 26. november 2020

Mladinski svet Slovenije je danes na spletu objavil rezultate natečaja Prostovoljec leta, ki se je letos odvijal v prav posebnih okoliščinah. Običajno je razglasitev nagrajencev oz. izbranih prejemnikov nazivov potekala junija v obliki velike prireditve na Brdu pri Kranju, kjer je dogodek vsako leto gostil častni pokrovitelj natečaja predsednik RS Borut Pahor. Prireditev so nameravali v takšni obliki izvesti tudi letos, ampak jim je to preprečil vsem znani virus in čakanje na boljši čas za izvedbo prireditve se ni izšlo, zato so nagrajence in prispevke o izbranih prostovoljcih objavili na svoji spletni in Facebook strani.

Kot so zapisali, je v natečaj letos prispelo 177 prijav, od tega 128 za posameznike in 49 za projekte. Podelili so nazive Naj prostovoljec in Naj prostovoljka v treh starostnih skupinah, Naj prostovoljski projekt, Naj mladinska voditeljica in Naj mladinski projekt, poleg tega pa še dve priznanji za posebne dosežke.

Med letošnjimi prejemniki priznanj je tudi Športno društvo Šentviška Gora, ki je za festival Gora Rocka 2019 prejelo posebno priznanje za projekt. Festival Gora Rocka že od vsega začetka poganja 250 prostovoljcev, ki za svoje delo ne želijo prejeti plačila. Zato ves izkupiček festivala namenijo lokalni skupnosti, posameznikom in dobrodelnim ustanovam. V petnajstih izvedbah festivala so doslej podarili že preko 160 tisoč evrov, prejemnikov donacij je bilo že več kot sto.

Izjava Nicolas Vanek


Najvišje priznanje za naj prostovoljski projekt 2019 – je prejelo društvo Humanitarček za #projektVida, naj mladinski projekt za leto 2019 je postal Živa knjižnica – Ne sodi knjige po platnicah! v izvedbi Društva informacijski center Legebitra. Posebno priznanje za svoje prostovoljsko delo je prejela Anka Kolenc, naj mladinska voditeljica leta 2019 je postala Mirjam Tolar.

Najmlajša naj prostovoljca sta Kristjan Veber in Nives Žlof Androjna, v srednji starostni skupini Miha Ivanetič in Blažka Tana Logar, najstarejša naj prostovoljca pa sta postala Zvonko Polanič in Stanislava Žargar.


Simona  Skočir

Fotografija: Zajem zaslona iz prispevka o nagrajenem projektu Gora RockaKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.01.2021
-4°C / 8°C
ponedeljek
18.01.2021
-4°C / 7°C
torek
19.01.2021
-4°C / 7°C