IZTEKA SE ROK ZA ODDAJO MLADIH POBUD

Sobota, 21. november 2020


Občina Tolmin z letom 2021 uvaja participatorni proračun, ki ga namenja mladim. Mladi občani, stari med 15 in 30 let, lahko sodelujejo pri razporeditvi proračunskih sredstev, ki so namenjena za financiranje mladinskih projektov v občini za leto 2021 v skupni višini 20 tisoč evrov. Zbiranje tako imenovanih mladih pobud, idej za projekte, poteka od začetka novembra, mladi jih lahko oddajo preko spletnega obrazca na spletni strani mladapobuda.si. 


V minulem tednu so pripravili tudi posebno spletno delavnico, na kateri so člani delovne skupine za pripravo participatornega računa mladim udeležencem podali dodatne informacije, ki so jih zanimale. Prisotnih je bilo kar nekaj mladih z območja celotne občine, ki svoje mlade pobude še oblikujejo in so se pri tem soočili s kakšno težavo. Kot pravi vodja delovne skupine za pripravo participatornega proračuna Peter Kavčič so za dodatne informacije mladim sicer vedno na voljo tudi preko spletne strani, se pa čas za prijavo mladih pobud hitro izteka. Oddati jih je namreč mogoče samo še danes in jutri, do 22. novembra.


Naslednji teden bo sledila evalvacija vseh pobud, posebna delovna skupina bo preverila skladnost prejetih pobud s kriteriji in izdelala seznam predlogov za glasovanje, nato pa jih bodo 29. novembra vse tudi javno objavili. Sredi decembra bo sledilo glasovanje za najboljše pobude, izbrane pa bo občina Tolmin izvedla v letu 2021.Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
25.11.2020
-2°C / 13°C
četrtek
26.11.2020
1°C / 14°C
petek
27.11.2020
3°C / 13°C