KANALSKI PRORAČUN V JAVNI OBRAVNAVI

Četrtek, 19. november 2020

Na zadnji občinski seji so kanalski občinski svetniki med drugim potrjevali predlog proračuna za prihodnje leto. Proračun predvideva 7,9 milijonov prihodkov in 8,7 milijonov odhodkov, tako da občina načrtuje zadolževanje za 760.000 evrov.


Tekoči odhodki in transferi občine zavzemajo 6,2 milijona evrov, večina ostalega proračunskega kolača pa bo namenjenega investicijam, pove županja občine Kanal Tina Gerbec.


Izjava: Tina Gerbec 1


V proračunu je med drugim predvidenih tudi 40.000 evrov za projektno dokumentacijo in prvih 125 metrov vodovoda, ki se bo v Anhovem izognil industrijski coni. Poleg tega so svetniki podprli tudi namenitev sredstev za preučitev možnosti drugega vodnega vira za tamkajšnje prebivalce, kar pa ne pomeni, da je v igri znova le Mrzlek.

Predlogi svetnikov so se večinoma nanašali na izboljšave komunalne infrastrukture in cest  v posameznih naseljih. Čakajočih stvari je seveda veliko, zagotovo več kakor sredstev, se zaveda županja Tina Gerbec.


Izjava: Tina Gerbec 2


Svetniki so predlagali tudi postavitev ograje na kanalsko tržnico in ureditev sanitarij, obnovo in preureditev fasade Kulturnega doma v Desklah ter povečanje prispevka za dejavnost mladih v Kanalu.

Poleg komunalne infrastrukture in cest bodo večji projekti občine Kanal v naslednjem letu še sanacija strehe na OŠ Deskle, sanacija fasade občinske stavbe, stolp pod Ježo, kolesarski poligon Ložice, ureditev avtobusnega postajališča v Ajbi in ureditev kolesarskih povezav.

Predlogu proračuna lahko sedaj pripombe podajo tudi občani, in sicer pisno do 1. decembra letos. Dokumentacija je objavljena na njihovi spletni strani, po predhodni najavi pa se jo da videti tudi na sedežu občine. Predloge sprejemajo po elektronski in navadni pošti, možno jih je odložiti tudi v nabiralnik pred vhodom v občinsko stavbo.

Primož Božič

Foto: Stavbe, ki bodo oz. utegnejo biti prenovljene v prihodnjem letuIzjava: Tina Gerbec 1
Izjava: Tina Gerbec 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
28.11.2021
7°C / 10°C
ponedeljek
29.11.2021
4°C / 10°C
torek
30.11.2021
-5°C / 7°C