ZA VEČ SAMOOSKRBE V URBANIH OKOLJIH

Četrtek, 19. november 2020

Partnerji z Idrijskega, Cerkljanskega in Logaškega, in sicer vse tri občine ter Zavod za turizem Idrija in Idrijsko-cerkljanska razvojna agencija kot vodilni partner, so v okviru LAS s CILjem vstopili v nov, z evropskimi sredstvi sofinanciran projekt, poimenovan Naokoli. Projekt se ukvarja z vključevanjem vsebin varovanja in ohranjanja narave ter okolja v različne urbane življenjske vsebine.

V okviru projekta, ki bo trajal do konca januarja 2023, bo skupna aktivnost na celotnem območju vzpostavitev visokih gred v šolah oziroma vrtcih kot primer ureditve urbanih vrtov. Z njimi bodo ozaveščali otroke, njihove starše ter širšo javnost o načinu in pomenu lokalne samooskrbe in okolju prijazne pridelave hrane.


Rezultat projekta bo tudi ureditev okolice podeželskih krajev na Logaškem in Cerkljanskem. Na Logaškem bodo v okviru projekta posebno pozornost namenili ureditvi zelenih površin. Na širšem Idrijskem območju bodo na podlagi predhodno izdelane študije nosilnih kapacitet ter pilotne izvedbe športne prireditve v krajinskem parku pristopili k izdelavi načrta upravljanja za Krajinski park Zgornja Idrijca. Na Cerkljanskem bodo z izboljšano turistično ureditvijo kraja ter postavitvijo informativne table s pohodnimi in kolesarskimi potmi v okolici predstavili vključevanje narave in lokalnega okolja v inovativne turistične produkte območja, v Cerknem pa bosta urejena tudi rastlinjak in vrtna lopa z ustreznim orodjem.


Celoten projekt je vreden dobrih 117.000 evrov, od tega bo dobrih 92.000 evrov pridobil iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.


Metka Rupnik

Vir: LAS s CILjem


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
27.11.2020
-2°C / 14°C
sobota
28.11.2020
-1°C / 12°C
nedelja
29.11.2020
1°C / 12°C