VDC TOLMIN PREJEMNIK CERTIFIKATA KAKOVOSTI

Četrtek, 19. november 2020

Varstveno delovni center Tolmin, ki pod svojo streho združuje 29 zaposlenih in 46 uporabnikov (odraslih oseb z motnjo v duševnem in telesnem razvoju), je kot prva slovenska institucija na področju izvajanja socialnovarstvenih storitev – vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji, institucionalnega varstva in storitev zdravstvenega varstva za odrasle osebe z motnjami v duševnem in telesnem razvoju, prejel EQUASS Assurance certifikat – certifikat v Evropskem sistemu kakovosti na področju socialnih storitev. 

Omenjen sistem kakovosti temelji na desetih načelih, ki opredeljujejo področja delovanja organizacije in so pogoj za pridobitev tega certifikata, vsebinsko pa med drugim segajo na področja voditeljstva, zaposlenih, pravic in etike, sodelovanja, usmerjenosti na uporabnika ter nenehnega razvoja. Kaj pridobitev certifikata pomeni za VDC Tolmin, pojasnjuje direktorica dr. Sandra Medveš Berginc.

Izjava Sandra Medveš Berginc


Direktorica še dodaja, da so za ta uspeh zaslužni predvsem vsi zaposleni, uporabniki, pa tudi deležniki v lokalni skupnosti in vsi, ki jih podpirajo na njihovi poti. Omenjen certifikat so prejeli za obdobje treh let, nato pa jih čaka celoten postopek za njegovo ponovno pridobitev. Uspeh jim je v ponos, hkrati pa zaveza k izboljšavam tudi v prihodnje.

V aktualnih razmerah sicer tudi delo v Varstveno delovnem centru Tolmin poteka nekoliko prilagojeno, 16 uporabnikov v centru biva, od 30, ki v normalnih razmerah prihajajo dnevno, pa so v nujnem varstvu trije uporabniki. So pa v centru poskrbeli tudi za podporo na daljavo, ki jo nudijo tistim, ki ostajajo doma in jih po besedah direktorice že močno pogrešajo.


Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
25.11.2020
-2°C / 13°C
četrtek
26.11.2020
1°C / 14°C
petek
27.11.2020
3°C / 13°C