GLASOVANJE O POBUDAH ZA PRORAČUN OBČINE LOGATEC ZA LETO 2021 ODPRTO LE ŠE NEKAJ DNI

Sreda, 18. november 2020

Občanke in občani Občine Logatec so do konca meseca oktobra lahko preko spletne strani  oddali predloge za porabo proračuna za leto 2021. Dobrodošli so bili kakršnikoli predlogi, ki bi pripomogli k izboljšanju bivanja v občini. Zbrali so 32 pobud, razdeljenih v dve skupini in sicer na pobude, ki izpolnjujejo vse predpisane pogoje in na tiste, ki predpisanih pogojev niso izpolnjevale. Pred občani je še zadnje dejanje. Vse do 20. novembra lahko preko spleta glasujejo za predlog, ki je po njihovem mnenju najbolj zaslužen finančnega vložka. V participativni proračun bo uvrščenih toliko pobud, da se zapolni predpisani znesek proračuna, ki znaša 50.000, 00 evrov. 


Na spletni strani Občine Logatec je odprtih 14 predlogov za katere lahko glasujete. Med njimi so predlogi, ki bi pripomogli k večji varnost občanov. To so na primer ureditev hodnika za pešce ob telovadnici OŠ 8. talcev, postavitev obcestne odbojne ograje v ulici Loka in prižig reflektorjev na igrišču pred Narodnim domom v večernih urah. Kar nekaj predlogov se nanaša na kakovostnejše preživljanje prostega časa. Na to temo je predlagana postavitev urbane opreme v parku, servisnega stojala za kolesa, piknika in otroške žičnice. Na seznamu je tudi predlog organizacije vodenih tematskih pohodov in kolesarskih izletov. Za lepšo in bolj urejeno okolico so predlagali ureditev parkirišča pred gasilskim domom Vrh Sv. Treh Kraljev, ureditev ekološkega otoka na Kalcah, obnovitev poti ob bajerju Lokev in nakup obteženih vaz za pokopališča. Med pobudniki so še prostovoljci, ki organizirajo izmenjevalnice oblačil in si želijo nakupa stojal in zložljivih miz ter kulturniki, ki bi želeli med občane povabiti ulično gledališče.  


Podrobnejše informacije o predlogih lahko najdete v aplikaciji, ki je dosegljiva preko povezav spletne strani Občine Logatec in prav tam oddate tudi svoj glas za najboljši predlog. Predlogi, ki bodo prejeli največ »všečkov« se bodo uvrstili v proračun. 


Pot do glasovanja


Na sliki: foto utrinki predlogovKsenija Mlinar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
27.11.2020
-2°C / 14°C
sobota
28.11.2020
-1°C / 12°C
nedelja
29.11.2020
1°C / 12°C