PROJEKT, KI SLEPIM IN SLABOVIDNIM ODPIRA VRATA V PODJETNIŠTVO

Torek, 17. november 2020

Projekt Slepota ni ovira za podjetništvo »Odgovorno in odprto podjetništvo«, ki ga izvaja Primorski tehnološki park v sodelovanju z Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica, je eden od dveh projektov, ki sta se iz Slovenije potegovala za evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva. Na evropski ravni izbora pa je bil edini slovenski projekt letos, ki je bil izbran med pet nominirancev za prejem te prestižne nagrade. za katero so se potegovali projekti iz držav Evropske unije ter tudi Turčije, Islandiji, Norveške in Srbije.


Cilj projekta Slepota ni ovira za podjetništvo »Odgovorno in odprto podjetništvo« je slepim in slabovidnim omogočiti razvoj kompetenc podjetnosti ter jim s tem izboljšati zaposlitvene možnosti, jih podpreti pri odločitvi za podjetniško kariero. Čeprav je nagrado na koncu prejel nizozemski projekt, je prav slovenski projekt Slepota ni ovira za podjetništvo, ki je vzrasel na območju severne Primorske, prvi v Evropi, ki odpira pot podjetništvu slepih in slabovidnih.

Metka Rupnik se je o tem pogovarjala z Igorjem Miljavcem, predsednikom Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica. 


Foto: arhiv MDSS Nova Gorica

 

pogovor z Igorjem Miljavcem

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
25.11.2020
-2°C / 13°C
četrtek
26.11.2020
1°C / 14°C
petek
27.11.2020
3°C / 13°C