PROJEKT SLEPOTA NI OVIRA ZA PODJETNIŠTVO NOMINIRAN ZA EVROPSKO NAGRADO ZA PODJETNIŠTVO

Torek, 17. november 2020

Javna agencija Spirit Slovenija je kot nacionalni koordinator tudi letos objavila javni natečaj za evropske nagrade za spodbujanje podjetništva. Med petimi prijavljenimi je izbrala dva projekta, ki sta Slovenijo zastopala na evropski ravni, tam pa se je projekt Slepota ni ovira za podjetništvo uvrstil med pet finalistov za prejem te ugledne evropske nagrade.


Projekt Slepota ni ovira za podjetništvo, ki ga soustvarjata Primorski tehnološki park in Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica, je bil eden od dveh projektov, ki sta se iz Slovenije potegovala za evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva. Na evropski ravni izbora pa je bil edini slovenski projekt letos, ki je bil izbran med pet nominirancev za prejem te prestižne nagrade, za katero so se potegovali projekti iz držav Evropske unije, Turčije, Islandije, Norveške in Srbije.


Cilj projekta Slepota ni ovira za podjetništvo »Odgovorno in odprto podjetništvo« je slepim in slabovidnim omogočiti razvoj kompetenc podjetnosti ter jim s tem izboljšati zaposlitvene možnosti in jih podpreti pri odločitvi za podjetniško kariero. Čeprav je nagrado na koncu prejel nizozemski projekt, je prav slovenski projekt Slepota ni ovira za podjetništvo, ki je vzrasel na območju severne Primorske, prvi v Evropi, ki odpira pot podjetništvu slepih in slabovidnih. Igor Miljavec, predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica.


izjava Igor Miljavec


Kot je  še izpostavil Miljavec, se ob tej priložnosti želi zahvaliti vsem, ki so jih pisno podprli pri prijavi za evropsko nagrado: ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zvezi Lions klubov Slovenije, RRA Severne Primorske, PRC Tolmin, IRCA Idrija, Območni obrtno-podjetniški zbornici Ajdovščina, Invalidskemu podjetju Posočje Tolmin, Zvezi paraplegikov Slovenije, državnemu svetniku Tomažu Horvatu ter članoma našega društva Sonji Pungertnik in Evgenu Bavčarju za njuno uspešno delo na področju problematike slepote in slabovidnosti v družbi.

Drugi projekt iz Slovenije, ki se je potegoval za evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva je bil čezmejna platforma podjetniških dejavnosti festINNO - festival INOVATIVNOSTI, ki ga izvaja Fakulteta za management s partnerji.


Metka Rupnik

Foto: arhiv MDSS Nova Gorica


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C