PET PRENOSNIH RAČUNALNIKOV ZA DIJAKE GJV IDRIJA

Petek, 30. oktober 2020

Lions klub Idrija se je vključil v akcijo zagotavljanja računalnikov za dijake Gimnazije Jurija Vege Idrija, ki teh doma še nimajo. S tem bo pomagal zagotoviti, da se bodo tudi ti dijaki lahko ustrezno vključili v pouk na daljavo.


Predstavniki idrijskega Lions kluba bodo bo danes dopoldne pred poslopjem Gimnazije Jurija Vege Idrija ravnateljici Karmen Vidmar predal v uporabo pet prenosnih računalnikov, ki jih bo gimnazija namenila za potrebe izobraževanja na daljavo za dijake  iz socialno šibkejših okolij. Članice in člani Lions kluba Idrija upajo, da bodo lahko s tem dejanjem vsaj malo prispevali k olajšanju razmer in s tem ustvarili možnosti za nemoteno spremljanje učnih procesov v času epidemije. Predaja donacije bo potekala ob strogem upoštevanju preventivnih ukrepov. Pri donaciji bosta sodelovala predsednik in prva podpredsednica LK Idrija Milan Erjavec in Tatjana Dizdarević.


Lions klub Idrija se je s to dobrodelno gesto odzval na prošnjo ravnateljice Gimnazije Jurija Vege Idrija Karmen Vidmar, ki jo je na javnost naslovila ob vnovični uvedbi pouka na daljavo, da kdor lahko, pomaga šoli zagotoviti računalnik za njihove dijake. Pri preverjanju potreb po računalniku so namreč ugotovili, da precej njihovih dijakov doma nima ustrezne računalniške opreme, kar jim otežuje ali celo onemogoča sodelovanje pri pouku na daljavo. Ravnateljica načrtuje, da bo Gimnazija Jurija Vege Idrija donirane računalnike dijakom posodila v uporabo ne le za čas pouka na daljavo, ampak za ves čas šolanja na njihovi ustanovi.

Več v prispevku Metke Rupnik.
 

pogovor z Milanom Erjavcem in Karmen Vidmar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
28.11.2020
0°C / 13°C
nedelja
29.11.2020
4°C / 9°C
ponedeljek
30.11.2020
-1°C / 11°C