DVE OKUŽBI V ENOTI DOMA UPOKOJENCEV NA PETROVEM BRDU

Četrtek, 29. oktober 2020

Iz Doma za upokojence Podbrdo so sporočili, da se je okužba z novim koronavirusom pojavila tudi pri dveh oskrbovancih enote na Petrovem Brdu. Nemudoma so uvedli rdečo cono in sprejeli ukrepe za izolacijo ostalih prebivalcev. V enoti na Petrovem Brdu je sicer nastanjenih 93 ljudi.

Kot je pojasnila direktorica Doma upokojencev Podbrdo Ines Krajnik, so v zadnjih mesecih storili vse, da do okužbe ne bi prišlo, a zaradi znakov respiratornih obolenj so zdravstveni delavci včeraj testirali dva oskrbovanca, pri katerih je bila danes potrjena okužba. Nemudoma so testiralih še 30 drugih, jutri pa bodo odvzeli brise še preostalim oskrbovancem in vsem zaposlenim.

Stavbo so razdelili na sivo in rdečo cono, še razloži direktorica.

Izjava Ines Krajnik

Preko dneva bo pred stavbo enote na Petrovem Brdu postavljen tudi šotor za razkuževanje zaposlenih ob prihodu in odhodu ter zabojnik za sanitarije.

Okužena stanovalca zaenkrat sicer ne kažeta hujših znakov bolezni.

Izjava Ines Krajnik 2

V enoti na Petrovem Brdu je 53 zaposlenih, z enoto v Podbrdu pa si ne deli skupnih služb z neposrednim stikom, zato do prenosa virusa med enotami ne bi smelo priti.

V izjavi za javnost še dodajajo, da so v zadnjih mesecih v vseh treh enotah v Tolminu, Podbrdu in na Petrovem Brdu vložili velike napore v zaščito oskrbovancev in zaposlenih. Sprejeti so bili vsi preventivni ukrepi, da ne bi prišlo do pojava virusa, saj oskrbovanci spadajo med najbolj rizične skupine prebivalstva, že dlje časa so prepovedani obiski, zaposleni pa se ves čas strogo držijo protokolov dela in omejevanja stikov tudi zunaj delovnega časa, kar je v minulih sedmih mesecih terjalo ogromne napore njih in njihovih družin. Žal pa ob vse bolj hitrem širjenju okužb v družbi niti vsi sprejeti ukrepi in samozaščita niso več mogli zadržati okužbe.
Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
27.11.2020
-2°C / 14°C
sobota
28.11.2020
-1°C / 12°C
nedelja
29.11.2020
1°C / 12°C