S PROJEKTOM USMERJANJE OBISKA V TNP - POT JULIJSKE ALPE ODGOVARJALI NA IZZIVE POVEČANEGA OBISKA

Četrtek, 29. oktober 2020

Turizem v dolini Soče temelji na ohranjeni naravi, naravni in kulturni dediščini, »outdoor« dejavnostih in aktivnem preživljanju prostega časa. Z večanjem števila obiskovalcev pa se veča tudi obremenitev turističnih točk. Zaradi nerazvitega javnega potniškega prometa večina obiskovalcev v dolino prihaja z lastnimi avtomobili, kar predstavlja dodatno obremenitev okolja.
Pred kratkim se je zaključil projekt Usmerjanje obiska v Triglavskem narodnem parku – Pot Julijske Alpe, v katerem so skušali odgovoriti na izzive povečanega obiska, da bi ohranili naravo in naravno dediščino.
Direktor Javnega zavoda za turizem Dolina Soče Janko Humar najprej pojasnjuje, kaj je bil namen projekta in kaj konkretnega je bilo v njegovem okviru izvedenega. Na koncu pa se s Simono Skočir, ki je pripravila prispevek, dotakneta tudi izzivov razvoja turizma v dolini Soče v naslednjih letih.

Pogovor z Jankom HumarjemSimona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
27.11.2020
-2°C / 14°C
sobota
28.11.2020
-1°C / 12°C
nedelja
29.11.2020
1°C / 12°C