TUDI NA SEVERNOPRIMORSKEM RAST ŠTEVILA OKUŽB, RDEČE CONE, SISTEMI ZA HLADNO ZAMEGLJEVANJE

Sreda, 28. oktober 2020

Čeprav Goriška statistična regija po številu potrjenih novih primerov okužb s koronavirusom ostaja na dobrem drugem mestu med slovenskimi regijami z najmanjšim številom okužb, pa se tudi na severnem Primorskem število uradno potrjenih okužb povečuje, največ jih je v tem trenutku v Ajdovščini, zatem v Novi Gorici, Idriji, Tolminu … Sicer pa imajo občinski štabi sedaj precej dela z vzpostavljanjem tako imenovanih »rdečih con« za okužene iz domov starejših in varstveno delovnih centrov, poteka nadzor nad upoštevanjem ukrepov glede nošenja zaščitnih mask in upoštevanja prepovedi gibanja v nočnem času, gasilske enote širšega pomena v regiji bodo prejele sisteme za hladno zamegljevanje za protivirusno dezinfekcijo prostorov in tudi sicer je v občinskih in na regijskem štabu civilne zaščite živahno.

Kaj civilno zaščito na severnem Primorskem v teh dneh najbolj zaposluje, je Metka Rupnik povprašala Sama Kosmača, poveljnika regijskega štaba za civilno zaščito severne Primorske.

 

pogovor Samo Kosmač

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
27.11.2020
-2°C / 14°C
sobota
28.11.2020
-1°C / 12°C
nedelja
29.11.2020
1°C / 12°C