SLIKANICA, NOVA PREDSTAVA IN VIRTUALNO MIKLAVŽEVANJE

Sreda, 28. oktober 2020

Tudi v časih, ko nam vsakdanje življenje kroji epidemija in niso najbolj naklonjeni kulturnim dejavnostim, prireditvam, predstavam, je utrip v Kulturno – turističnem društvu Hotedršica zelo živahen.

V začetku tega meseca je društvo skupaj z avtorjem Romanom Trevnom in ilustratorko Alino Asberga Nabergoj med najmlajše bralce poslalo zanimivo slikanico z naslovom Barbara, kje si? Pravljica temelji na stari ljudski legendi o tem, kako je nastala cerkvica sv. Barbare na Ravniku. Del izkupička od prodaje slikanice bodo namenili nadaljevanju obnovitvenih del na tej cerkvi. Roman Traven je za domače gledališčnike že napisal tudi besedilo za novo gledališko predstavo o dogajanjih ob rapalski meji z naslovom Ljubezen na meji, ki čaka na uprizoritev. Pripravljajo pa tudi prvo virtualno miklavževanje.

Več izveste v pogovoru z Romanom Trevnom, avtorjem besedil in članom Kulturno-turističnega društva Hotedršica. Z njim se je pogovarjala Metka Rupnik. 


Foto: Utrinek z lanskoletne predstave Barbara, saj bo (arhiv društva)pogovor z Romanom Trevnom

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
27.11.2020
-2°C / 14°C
sobota
28.11.2020
-1°C / 12°C
nedelja
29.11.2020
1°C / 12°C