V POSOČJU VABIJO NA KRVODAJALSKO AKCIJO IN K POMOČI PRI ODZIVU NA EPIDEMIJO

Sreda, 28. oktober 2020

Krvodajalska akcija bo prihodnji teden potekala v Posočju, v ponedeljek, 2. novembra, bo mogoče kri darovati v športni dvorani v Tolminu, v torek, 3. novembra, pa v športni dvorani v Kobaridu. Zaradi aktualnih razmer pa bo akcija potekala drugače kot običajno. Krvodajalci ravno v teh dneh lahko pričakujejo SMS sporočilo z vabilom na odvzem krvi, v sporočilu bo navedena tudi telefonska številka, na katero je potrebno potrditi svojo udeležbo. Kot je pojasnila sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Tolmin Marjanca Velišček, bodo vabljeni predvsem tisti s krvnimi skupinami, ki jih trenutno najbolj primanjkuje. Zahvaljujejo se vsem, ki se bodo vabilu odzvali in darovali kri tudi v teh drugačnih časih in pod posebnimi pogoji. 


Sicer pa pri tolminski izpostavi Rdečega križa v tem trenutku k sodelovanju vabijo tudi nove prostovoljce, ki bi pomagali pri odzivu na trenutno epidemijo na območju Bovca, Kobarida in Tolmina. Iščejo prostovoljce, ki so pripravljeni sodelovati pri merjenju temperature obiskovalcem različnih ustanov in ki so pripravljeni pomagati pri pripravi paketov pomoči, njihovem razvozu po gospodinjstvih, opravljanju nakupov v trgovinah ali lekarnah za osebe, ki tega ne zmorejo same.
Če mislite, da bi lahko kakorkoli pomagali, se lahko javite na elektronski naslov: tolmin.ozrk@ozrks.si ali pokličite na telefonsko številko 041 661 490.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
27.11.2020
-2°C / 14°C
sobota
28.11.2020
-1°C / 12°C
nedelja
29.11.2020
1°C / 12°C