PREVOZI ZA STAREJŠE ŠE NAPREJ, A POD POSEBNIMI POGOJI

Torek, 27. oktober 2020

Epidemiološke razmere v državi se še ne izboljšujejo, od danes naprej velja tudi omejitev gibanja na občine. Kljub temu potrebe starejših po individualnih nujnih prevozih še vedno ostajajo, zato pod določenimi pogoji še naprej delujejo tudi sistemi prevozov za starejše.
V Zlati mreži, ki skrbi za projekt Prostofer, so se odločili, da se prevozi trenutno izvajajo samo za nujne (predvsem zdravstvene) primere, prevoz opravijo, če je oseba popolnoma zdrava, zunaj občine pa se prevozi izvajajo, če ima uporabnik dokazilo, na primer zdravniško napotnico. Uporabnike sicer že v klicnem centru ozavestijo glede vseh omejitev ter preverijo nujnost prevoza.
Miha Bogataj, direktor Zavoda Zlata mreža, sicer še dodaja, da bo v primeru dodatnega omejevanja in predvsem zapiranja javnega prometa treba prekiniti tudi brezplačne prevoze Prostofer. Projekt Prostofer je ravno v tem mesecu zaživel v Kobaridu in Bovcu, pred kratkim pa tudi v Kanalu.
Marjanca Velišček, sekretarka tolminske izpostave Rdečega Križa, ki na Tolminskem izvaja brezplačne prevoze za starejše, je pojasnila, da tudi oni prevoze še vedno izvajajo, ampak le najnujnejše in ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov.
Podobno velja tudi na Idrijskem in Ajdovskem, kjer za brezplačne prevoze skrbi zavod Sopotniki, ki prav tako še vedno ob upoštevanju zaščitnih ukrepov izvaja predvsem najnujnejše prevoze.


Simona Skočir


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
27.11.2020
-2°C / 14°C
sobota
28.11.2020
-1°C / 12°C
nedelja
29.11.2020
1°C / 12°C