V AJDOVŠČINI VEČ UKREPOV ZA OMILITEV PANDEMIJE

Torek, 27. oktober 2020

V teh dneh, ko smo že pošteno zakorakali v drugi val epidemije in okužbe iz dneva v dan naraščajo v vseh slovenskih regijah, tudi v Goriški regiji ni nič drugače. 

Na Goriškem sta trenutno najbolj obremenjeni Občina Nova Gorica in Občina Ajdovščina. V  Ajdovščini je tako že v prejšnjem tednu Občinski štab Civilne zaščitne uvedel dodatne omejitve, in sicer omejitev vstopa v domove krajanov in prepoved kurjenja v naravi. Več o tem kakšna je trenutna situacija v Ajdovščini, župan Tadej Beočanin.


Izjava Beočanin o trenutni situacijiKljub aktualnemu odloku o zaprtju vrtcev, Otroški vrtec Ajdovščina v tem tednu omogoča nujno varstvo za otroke tistih staršev, ki zaradi obvezne prisotnosti na delu ne morejo zagotoviti varstva doma. Za območje Ajdovščine je nujno varstvo organizirano v enoti Ribnik I, za območje Vipave pa v vrtcu Vipava. Otroci so razdeljeni v skupine, ki štejejo do 6 otrok.

Svoja vrata je zaprla tudi Lavričeva knjižnica Ajdovščina, ki od včeraj naprej omogoča vračanje gradiva na zunanjem knjigomatu ter rezervacijo gradiva preko telefona ali elektronske pošte. 

V Domu starejših Ajdovščina zaenkrat nimajo okužb, a je Civilna zaščita Ajdovščina za nujne primere pripravila načrt za vzpostavitev zunanje rdeče cone. Več, župan Tadej Beočanin.


Izjava Beočanin o pripravljenosti


A ne glede na vse ukrepe in omejitve pa zaenkrat stopnja okužb v občini še narašča. Prav zato je s strani občanov in tudi svetnikov prišla pobuda, da bi se tako kot v prvem valu epidemije v Zdravstvenem domu Ajdovščina vzpostavila tudi zdaj vstopna točka za odvzem brisov.


Izjava Beočanin o pobudi jemanja brisov


Na ajdovski občini še menijo, da je upoštevanje ukrepov in dosledno izvajanje samozaščitnih navodil zaradi vse slabšega epidemiološkega stanja nujno potrebno.Ana Štokelj

Izjava Beocanin o trenutni situaciji
Izjava Beocanin o pripravljenosti
Izjava Beocanin o pobudi jemanja brisov

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
27.11.2020
-2°C / 14°C
sobota
28.11.2020
-1°C / 12°C
nedelja
29.11.2020
1°C / 12°C