FRUCTAL 75 LET DELOVANJA OBELEŽIL NEKOLIKO DRUGAČE

Torek, 27. oktober 2020

Fructal je 5. oktobra praznoval častitljivih 75 let delovanja. Ker letošnja situacija slavnostnega praznovanja ni dopuščala, so na Fructalu našli novo idejo, ki je letošnjemu praznovanju dodala poseben pridih otroških ustvarjalnih rok. 

Ajdovsko podjetje Fructal je prejšnja leta svoj rojstni dan obeležilo z dnevom odprtih vrat, ki  je pritegnil veliko število ljudi, med njimi tudi otroke iz okoliških šol in vrtcev. Ti so si z navdušenjem ogledali Fructalove prostore in odkrivali izdelavo izdelkov. Glede na letošnjo situacijo, pa je bil Fructal primoran rojstni dan in z njim dan odprtih vrat izpeljati nekoliko drugače in sicer tako, da je vse otroke pred vstopom v šolo in prvošolčke ter njihove vzgojitelje in učitelje povabil k izdelavi ustvarjalnih izdelkov na temo Fructal. 

Odziv s strani šol in vrtcev je bil velik, sodelovalo je namreč kar 280 otrok iz 7 vrtčevskih skupin Otroškega vrtca Ajdovščina in 5 osnovnih šol – osnovne šole Šturje, Vipava in Col ter podružnični šoli Budanje in Podnanos. Pri sami pripravi in izdelavi izdelkov so imeli otroci proste roke in uporabili različne tehnike - od ustvarjanja s tempera barvami, barvicami do lepljenja, rezanja, priprave velikih skupinskih plakatov itd. Otroci so v svojih umetnijah pokazali, kako doživljajo Fructal in njim najljubše izdelke. V zahvalo za sodelovanje na natečaju ustvarjalnosti so vsi otroci prejeli Pingo sadni žepek in Frutabelo. 

Fructal je vse izdelke in umetnine otrok razstavil tudi na razstavi v svoji maloprodajni trgovini v Ajdovščini. Razstava bo na ogled do 15. novembra.
Ana Štokelj

Foto: Fructal
Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
27.11.2020
-2°C / 14°C
sobota
28.11.2020
-1°C / 12°C
nedelja
29.11.2020
1°C / 12°C