OB FRANJI VENDARLE NEKAJ OBNOV

Ponedeljek, 26. oktober 2020

Na zadnji seji sveta Občine Cerkno, kot smo že poročali, sodelujoči niso izvedeli optimističnih novic glede nadaljevanja zgodbe o ureditvi informacijsko sprejemnega centra pred Bolnico Franja. Poslanec Samo Bevk jih je namreč obvestil o neuspešnem amandmaju na odboru za finance glede sofinanciranja postavitve Sprejemno-informacijskega centra pred Partizansko bolnišnico Franjo. Občina bo morala upočasniti nadaljevanje investicije, saj bo sama težko izpeljala celotni projekt.

Objekt kot tak ostaja zaprt,  Občina Cerkno pa zagotavlja, da to ne bo spremenilo tekočih obveznosti. Župan Gašper Uršič je povedal, da bodo že v začetku prihodnjega leta ponovno stekli pogovori glede upravljalskega načrta za to območje, s tem da bi ga izločili iz OPPN -jev, kar bi pripomoglo k večjemu naboru možnih investicij na tem območju. Prav tako se bo sklenilo novo 4 letno pogodbo z upravljalcem, Mestnim Muzejem Idrija.

Že v letošnjem letu, če bo le dovoljevalo vreme, pa bodo izpeljali nekaj manjših investicij v okolici objekta. Več o tem pa predstavnik občinske uprave Janez Peternelj.Posnetek Janez PeterneljKor je še povedal Peternelj, želijo v čim krajšem času izpolniti tudi pogodbene obveznosti še iz časa sanacije Franje po poplavah. Tedaj je bila zaradi sanacije poškodovana cesta do nekaterih bližnjih hiš in jo mora občina preplastiti z novim asfaltom


Na sliki: Smetnjaki ob spomeniku Viktorju Volčjaku ne dajejo najlepšega vtisa.
Ivan Seljak

Janez Peternelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
25.11.2020
-2°C / 13°C
četrtek
26.11.2020
1°C / 14°C
petek
27.11.2020
3°C / 13°C