SEVERNOPRIMORSKI ŠTEVEC PRI ŠTEVILKI 51

Nedelja, 25. oktober 2020

Včeraj so pristojni testirali 5776 oseb, potrdili so 1675 okužb – delež pozitivnih testov tako znaša kar  28,99 odstotka. Šest bolnikov s covidom-19 je umrlo, kažejo podatki, ki jih je po družbenem omrežju Twitter sporočila Vlada RS. V Sloveniji smo do zdaj skupno potrdili 22.952 primerov okužbe, število trenutno aktivno okuženih pa znaša 14.288.


Bolnišnično zdravljenje trenutno potrebuje 508 ljudi, kar 89 več kot dan prej, od tega jih je 71 na oddelkih intenzivne nege, 48 jih je priključenih na respirator. 


Na Severni Primorski so največ novih primerov zabeležili v občini Ajdovščina 12, sledita ji Idrija in Nova Gorica 11,  Vipava 6, Kanal in Brda s tremi, Cerkno, Tolmin in Miren Kostanjevica s po dvema, po 1 okužbo so zabeležili v občinah Šempeter – Vrtojba in Renče Vogrsko, dobro pa sta jo včeraj odnesli občini Kobarid in Bovec.

Samo v treh sosednjih gorenjskih občinah beležijo skupaj skoraj enako število, v  Železnikih 23, v Gorenji vasi 20 in v Žireh 8.

V Logatcu so zabeležili 6 in Postojni 14 novih okužb.


Po poročilih občinskih poveljnikov CZ  iz 13-tih občin statistične regije je bilo danes kar nekaj vprašanj občanov povezanih s spremembami, ki jih prinaša nov vladni odlok  o ukrepih za preprečitev širjenja covid-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah schengenskega območja, ki stopi v veljavo jutri. Kar 8 od 13 občin na Goriškem  namreč meji na Italijo, poleg tega pa je veliko t. i. dnevnih migrantov, ki delajo na ozemlju druge države oziroma Italije. In ker se bo režim prehajanja mejne črte zaostril, je bilo v zadnjih dneh opaziti tudi povečan promet iz Italije na slovensko stran, predvsem do najbližjih bencinskih črpalk in živilskih trgovin (včeraj).  


Sicer pa s terena prihajajo tudi  poročila  o ugotovljenih nekaterih  kršitvah v zadnjih dneh: zbiranje in zadrževanje ljudi ob bencinskem servisu v Bovcu ter na dveh lokacijah v Goriških Brdih.  V Novi Gorici in občini Šempeter - Vrtojba pa  ne nošenje mask,  zbiranja mladih  v večjih skupinah,  uporaba, sicer s trakovi CZ označenih in uradno zaprtih, igrišč za nogomet, košarko, fitnes naprav na prostem.Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
27.11.2020
-2°C / 14°C
sobota
28.11.2020
-1°C / 12°C
nedelja
29.11.2020
1°C / 12°C