V TOLMINU OD DANES ZAPRTE VSE ŠPORTNO-REKREACIJSKE POVRŠINE

Sobota, 24. oktober 2020

Ponekod v Posočju so v minulih dneh zabeležili še nekoliko povečano število okužb. V zadnjem tednu je bilo v Občini Tolmin potrjenih 27 pozitivnih testov, po oceni zdravniške službe pa je z novim koronavirusom okuženih še precej več ljudi. Včeraj se je zato ponovno sestala koordinacijska ekipa občinskega štaba civilne zaščite in sprejela še nekatere dodatne ukrepe. Od danes naprej je na Tolminskem vsem brez izjeme prepovedana uporaba otroških igrišč in vseh zunanjih športno-rekreacijskih površin v urbanih okoljih. V ponedeljek bodo aktivirali še telefonsko številko in elektronski naslov za pomoč občanom, v skladu z ukrepi se s ponedeljkom zapirajo vrtci, varstvo v njih bo zagotovljeno le za izjeme.


Na Kobariškem število okužb ostaja razmeroma nizko, v zadnjem tednu sta bili potrjeni dve okužbi. Vzpostavili so že telefonsko številko za pomoč občanom, športna dvorana še naprej ostaja do preklica zaprta za vse uporabnike. Tudi kobariški župan Marko Matajurc je podpisal sklep, da se prihodnji teden v Vrtcu Kobarid zagotovi varstvo otrok tistih staršev, ki varstvo nujno potrebujejo.


Povečano število okužb so v minulih dneh zaznali tudi na Bovškem, kjer je bilo v zadnjem tednu potrjenih 21 okužb, od tega samo včeraj 9. Po četrtkovem kriznem sestanku, ki ga je sklical poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Edi Melinc, so pozvali predvsem k odgovornem obnašanju in upoštevanju zaščitnih ukrepov. Tudi v Bovcu so že aktivirali številko za pomoč občanom, zaradi zaprtja vrtcev pa bodo varstvo tudi v bovškem vrtcu prihodnji teden organizirali za otroke tistih staršev, ki ga nujno rabijo zaradi delovnih obveznosti.

Simona Skočir
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
27.11.2020
-2°C / 14°C
sobota
28.11.2020
-1°C / 12°C
nedelja
29.11.2020
1°C / 12°C