AJDOVSKI SVETNIKI POTRDILI SPREMEMBO PRORAČUNA ZA LETO 2021

Petek, 23. oktober 2020

Včeraj je v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini potekala 16. redna seja ajdovskega občinskega sveta. Največ pozornosti so svetniki posvetili rebalansu proračuna za leto 2020, spremembi proračuna občine za leto 2021, sklepu o dispoziciji pozidave Šturskega parka ter seznanitvi prometne študije, ki ureja križišče na ajdovski obvoznici. 

Občina Ajdovščina se v letošnjem letu sooča z velikim izpadom prihodkov, ki ga je prinesla epidemija. Prav zato so na včerajšnji seji ajdovski svetniki sprejeli rebalans proračuna in spremembo proračuna za prihodnje leto, s katerim se bodo odhodke uskladili s pričakovanimi prihodki. Več o ključnih razlogih, ki so pripeljale do sprememb za rebalans, župan Tadej Beočanin. 

Izjava Tadej Beočanin 1 

Sprememba proračuna za leto 2021 je posledica spremenjene dinamike investicij v letošnjem letu in usklajevanja sredstev za delovanje javne uprave.  Tadej Beočanin. 

Izjava Tadej Beočanin 2 

Na seji so svetniki sprejeli tudi sklep o dispoziciji pozidave Šturskega parka v mestu Ajdovščina. Gre za dispozicijo, ki dovoljuje urejanje samega parka, za obnovo pa bo potrebno sestaviti druge projekte. Marica Žen Brecelj, višja svetovalka za okolje in prostor na občini Ajdovščina. 

Izjava Marica Žen Brecelj 1 

Urejanje in obnova samega parka ima velik potencial in prav zato je bila o parku izdelana tudi podrobna arburistična študija, ki je pokazala zgodovinski pomen nastanka parka in pa seveda predlagala osvežitev, ki je del naslednjih projektov. K obnovi parka spada tudi brv čez Hubelj, ta bo povezala parkirišče ob desnem robu parka in mestni predel C2 na drugi strani Hublja, kjer je zdravstveni dom in tako razbremenila preobremenjeno parkirišče pred Zdravstvenim domom Ajdovščina. Ideja o brvi čez Hubelj v tem predelu ni nova, o njej je bilo govora že takoj ob zgraditvi predela C2. Marica Žen Brecelj.

Izjava Marica Žen Brecelj 2 

Svetniki so se seznanili tudi s prometno študijo - urejanja križišča na obvoznici. Na ajdovski obvoznici je namreč že vrsto let opaziti povečano število avtomobilov predvsem v jutranjem in popoldanskem času. Ta prometna študija podjetja APPIA d.o.o je pokazala kakšna vrsta križišča je pravzaprav primerna za ta predel in kako bo potekala izgradnja le tega. V prometni študiji je bilo tudi ugotovljeno, da to območje na obvoznici ni ustrezno za krožišče, saj je cesta med izvozom iz avtoceste in križiščem enostavno premajhna. Več o rezultatih študije župan, Tadej Beočanin. 

Izjava Tadej Beočanin 3 

Na občini še zagotavljajo, da gre projekt po zaključku projektiranja takoj v realizacijo in upajo, da bo v letu 2021 zastavljena vsaj konstrukcija tega novega nujno potrebnega križišča.


Ana Štokelj


Tadej Beočanin 1
Tadej Beočanin 2
Marica Žen Brecelj 1
Marica Žen Brecelj 2
Tadej Beočanin 3

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
25.11.2020
-2°C / 13°C
četrtek
26.11.2020
1°C / 14°C
petek
27.11.2020
3°C / 13°C