OBČANI ZDRAVSTVENE DOMOVE "ZASIPAJO" S KLICI ZA INFORMACIJE

Sreda, 21. oktober 2020

Zaradi zelo hitrega naraščanja števila okužb z novim koronavirusom je epidemiološka služba Nacionalnega inštituta za javno zdravje pred dnevi prilagodila protokol sledenja stikom oseb s potrjeno okužbo. Epidemiološka služba po novem še vedno vzpostavlja stik z vsako osebo s potrjeno okužbo prek telefona, ji poda informacije o poteku izolacije, oseba s potrjeno okužbo pa mora potem na osnovi navodil sama obvestiti vse osebe, s katerimi je bila v stiku, in jim posredovati navodila za osebe, ki so bile izpostavljene okužbi z novim koronavirusom.

V iskanju podrobnejših informacij, kako naj ravnajo v teh razmerah, se osebe, pri katerih je bila potrjena okužba s koronavirusdom, in tudi drugi občani vse bolj po telefonu obračajo na zdravnike v svojih zdravstvenih domovih. Tudi v ZD Idrija v zadnjih dneh opažajo izjemno povečanje tovrstnih klicev.

Tudi na naše uredništvo se poslušalci obračajo s številnimi vprašanji, ki jih sproža epidemija koronavirusa, ob kakšnih simptomih poklicati osebnega zdravnika, da se odloči o testiranju na koronavirus, kako poteka odvzem brisa, kako obveščati svoje stike, kako bo letos s cepljenjem proti gripi, ki se je že začelo, smo za pojasnila poprosili v.d. direktorico ZD Idrija dr. Ano Ogrič Lapanja.

Prispevek je pripravila Metka Rupnik.

 

pogovor z dr. Ano Ogrič Lapajne

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
28.11.2020
-1°C / 12°C
nedelja
29.11.2020
0°C / 12°C
ponedeljek
30.11.2020
4°C / 9°C