ZAKLJUČILA SE JE LETOŠNJA SEZONA AKCIJE MOJA DEŽELA - LEPA IN GOSTOLJUBNA

Nedelja, 18. oktober 2020

Z včerajšnjo televizijsko oddajo se je – letos sicer nekoliko drugače – zaključila še ena sezona akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna. Najlepše in najgostoljubnejše kraje so tokrat namesto na zaključni prireditvi predstavili kar v posebni televizijski oddaji, v kateri so razkrili nagrajence letošnjega izbora. 


Natečaj so letos pri Turistični zvezi Slovenije pripravili že 29. leto zapored. Častno pokroviteljstvo natečaja je letos prevzel predsednik vlade Janez Janša. V akciji je tokrat sodelovalo 37 izletniških krajev, 39 mest, 13 turističnih krajev, 13 zdraviliških krajev, 7 »youth hostlov«, 19 kampov in glampingov ter 16 tematskih poti ter lepo število Petrolovih servisov, kar pomeni, da je strokovna komisija v dobrem poldrugem mesecu Slovenijo prečesala vzdolž in počez. 


Tudi letos se je kar nekaj primorskih krajev in destinacij zavihtelo med najboljše tri. Med najbolj uspešnimi primorskimi kraji je bil Bovec, ki je v  kategoriji Turistični kraji zasedel prvo mesto. Radovljica je bila druga v tej kategoriji, tretji pa Bohinj z Bohinjsko Bistrico. Šmartno v Brdih je zasedlo prvo mesto v kategoriji Vaška jedra, na drugem in tretjem mestu sta sledila Stara Fužina in Adregas. Kobariški Kamp Koren je bil drugi v kategoriji Kampi, prehitel ga je Kamp Danica Bohinjska Bistrica, tretji pa je bil Camping Plana Pivka. V kategoriji Naj tematska pot so letos na drugo mesto uvrstili pohodniško pot Juliana Trail, prva je bila Učna pot Drvošec, tretja pa Razgledna učna pot Dovžanova soteska. V kategoriji Srednja mesta je tretje mesto zasedla Nova Gorica, prvi in drugi sta bila Slovenj Gradec in Ptuj.

 
Pri Turistični zvezi Slovenije še zaključujejo, da so trenutno svoje sile že usmerili v pripravo jubilejnega, že 30. natečaja, vse pa vabijo k druženju in spoznavanju naše domovine tudi v letu 2021.


Simona Skočir
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
28.10.2020
6°C / 19°C
četrtek
29.10.2020
5°C / 18°C
petek
30.10.2020
6°C / 19°C