TMINSKO POLETJE JE KONČANO, STARO MESTNO JEDRO BODO OŽIVLJALI ŠE NAPREJ

Sobota, 17. oktober 2020

Tudi v letošnjih poletnih mesecih je občina Tolmin nadaljevala z oživljanjem starega mestnega jedra. Ponovno so omejili promet v tem delu Tolmina, zaradi letošnje odsotnosti festivalov pa so  Zavod za kulturo, šport in mladino, Občina Tolmin in Javni sklad za kulturne dejavnosti – izpostava Tolmin pripravili pester koledar dogodkov, ki so ga poimenovali Tminsko poletje. V poletnih mesecih se je, zaradi omejitev v sicer nekoliko manjšem obsegu, odvilo 18 dogodkov, od koncertov, plesnih, pevskih in filmskih večerov, ki so sicer potekali pred knjižnico, mladinskih aktivnosti, vodenih ogledov mesta, pa vse do modne revije.


Kot pojasnjujejo na občini Tolmin, so pozitivni odmevi na izvedeno programsko shemo pomembni tudi pri snovanju programa za prihodnost. Občina Tolmin kot pokrovitelj Tminskega poletja namreč resno razmišlja o tem, da bi program Tminskega poletja postal sestavni del vsakoletne poletne kulturne ponudbe kraja.
Že kar nekaj časa si sicer Občina Tolmin tudi sistemsko prizadeva umestiti stari del Tolmina v prostor in življenja občanov. Staro mestno jedro bi radi uredili tako, da bo še bolj obiskano in obiskovalcem čim bolj prijazno, oživeli pa bi ga tudi v podjetniškem smislu. Razmišljajo tudi o tem, kakšna prometna ureditev v tem delu mesta bo v prihodnje najbolj primerna.


Da bi preverili mnenje občanov in vseh obiskovalcev starega mestnega jedra glede vsega naštetega, so na občini Tolmin pripravili anketni vprašalnik. Vprašanja v njem se nanašajo na izveden program Tminskega poletja, prometno ureditev, parkiranje in obveščanje v času zapore ter na možnosti urejanja starega dela Tolmina v bodoče. Prebivalci starega mestnega jedra so anketo že prejeli v nabiralnike, ostalim prebivalcem Tolmina in oklice pa je do 29. oktobra na voljo na spletu, poiščete jo lahko na spletni strani občine Tolmin ali kar na tej povezavi.

Simona Skočir


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
28.10.2020
6°C / 19°C
četrtek
29.10.2020
5°C / 18°C
petek
30.10.2020
6°C / 19°C